Na Grbavici će dugo pamtiti vikend koji je iza njih, ne samo zbog prvog tima
Navijači su zadovoljni rezultatima ovog vikenda, a večeras je zakazana sjednica Skupštine kluba

Omladinci opravdali očekivanja

Na Grbavici će dugo pamtiti vikend koji je iza njih, ne samo zbog prvog tima

Samir Mlaćo

Vikend za pamćenje je iza FK Željezničar. Naime, gotovo sve selekcije kluba sa Grbavice slavile su u proteklom kolu, što je zaista već odavno prava rijetkost.

Krenimo redom. Prvi tim je upisao prvu gostujuću pobjedu ove sezone, te nakon 13. gostovanja obradovao vjerne navijače.

Plavi su slavili 3:0 golovima Semira Štilića, Sulejmana Krpića i Amera Hiroša, te tako pobjegli iz opasne zone te sada u mnogo boljoj atmosferi dočekuju duel sa FK Sarajevo naredne nedjelje.

Pobjedu su ostvarili i juniori Željezničara koji su u okviru 19. kola Omladinske Premijer lige savladali FK Velež u Mostaru 2:1. Mostarci su snagu pokazali nedavno kada su sa 4:0 nadigrali FK Sarajevo, no sada tri boda idu u glavni bh. grad.

Željezničar je poveo pogotkom Aimana Šemdina, a zatim Eldar Mehić trese vlastitu mrežu pet minuta prije kraja za 0:2. Konačnih 2:1 za goste postavio je Dženan Puce u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

U okviru Elitne lige BiH za kadete Željezničar je ugostio Tuzlu City te slavio 3:1.

Oglasi

Izabranici Sanjina Mešića su konačno proigrali, ali gosti su prvi poveli pogotkom Emraha Mehića. Željezničar se vraća preko Filipa Grgića, da bi preokret kreirali Sanin Mešić i Džan Jahić.

Snage su u okviru 3. kola Elitne lige za pionire odmjerili također odmjerila dva navedena tima, a Plavi su slavili 4:0.

Istakao se Aldijan Korora sa dva pogotka, a po jedan su dodali Davud Aljić i Bakir Mujkić.

Ono što sigurno 'boli' sve navijače Željezničara jeste da navedene selekcije nisu u borbi za titulu, pa je već na ljeto očekivati određene promjene u Omladinskom pogonu.

Oglasi

U ovom kolu radovali su se i 'B' kadeti te juniori Željezničara. U okviru Omladinske lige grupa Centar 1 kadeti Željezničara gostovali su kod Famosa iz Istočne Ilidže i slavili 5:0.

Po dva pogotka postigli su Džan Jahić i Dall Babić, a jedan je dodao Bakir Omerbašić.

Trener navedene selekcije od ove zime je Admir Derviši, a Plavi trenutno zaostaju dva boda sa liderom FK Sarajevo i prema svemu sudeći bitka za prvaka će se voditi do posljednjeg kola.

Ulogu favorita opravdali su i 'B' juniori Željezničara koji su također savladali Famos, a bilo je 4:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Adnana Fočića doživjeli su šok kada je pogodio Đorđe Golijanin, no brzo su se probudili i postigli četiri pogotka. Strijelci su bili Bakir Ćosović, Faris Kulovac, Omar Gagula i Mirzet Čamdžić.

U Omladinskoj ligi Centar 1 Željezničar je na sedmom mjesto i daleko od borbe za prvaka. Lider je FK Sarajevo, a drugom mjesto zauzima FK Igman, dok su trećeplasirani juniori Slavije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Uništili najbolji omladinski pogon u BiH koji je dao najviše reprezetativaca.Trebat će godine rada da se omladinski pogon vrati gdje mu je mjesto.
0 0
SonPen1946
Znaci sve redom pokupovali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti