FK Željezničar ponovo na vrhu, majstorski lob Štilića obilježio ubjedljivu pobjedu nad FK Sloboda

Derbi starih rivala pripao Plavim

FK Željezničar ponovo na vrhu, majstorski lob Štilića obilježio ubjedljivu pobjedu nad FK Sloboda

A. Čaušević

FK Željezničar je u 16. kolu Premijer lige BiH upisao ubjedljivu pobjedu nad FK Sloboda. Na Tušnju je bilo visokih 0:4. 

Poslije uvodnih minuta ispitivanja snaga prvo su svoje šuteve okušali Hodžić za domaće te Štilić za goste. Prvo veliko uzbuđenje donijelo je i pogodak.

Gosti su u 15. minuti stigli do vodstva. Poslije ubačaja iz kornera i gužve u kaznenom prostoru majstorki gol petom je postigao Osmanković.

Pri tome su uslijedili žestoki protesti domaćih koji su smatrali da je štoper gostiju prethodno u skoku napravio faul, ali sudija Petrović je ostao pri svom te je pokazao na centar.

U 25. minuti Plavi preko Štilića pogađaju prečku iz slobodnog udarca da bi minut kasnije imali koloslanu šansu za drugi gol. Prvo je Lakić odbranio udarac Ramovića, da bi zatim Jusić na gol-liniji zaustavio šut Krpića. Uslijedio je odgovor Slobode.

U 30. minuti pokušaj Hodžića je otišao zamalo pored stative, onda je zaprijetio Bekrić, da bi dva minuta kasnije Bekić zakasnio na opasan centaršut Pršeša. Finiš prvog poluvremena je protekao u otvorenoj igri. Vrijedna spomena je žestoka rasprava igrača u 34. minuti, ali je sudija Petrović uspio smiriti strasti. U 40. minuti prijetili su Ramović i Krpić, ostalo je 0:1 nakon prvog dijela.

Početak drugog poluvremena donio je jedan od najljepših golova u dosadašnjem dijelu sezone. Štilić se u 51. minuti poigrao s odbranom Slobode i na fenomenalan način lobovao Lakića za 0:2.

Drugi gol sarajevskog tima "umrtvio" je utakmicu. Trener Sloboda Bošnjakoviće ubacivanjem Mujagića, Maksimovića i Smajića pokušao razdrmati svoj tim, ali stvari nisu išle u smjeru u kojem je to on zamislio.  

Mujagić je u 68. minuti iz dobre situacije šutirao, a Erić je krajnjim naporom uspio spasiti svoj gol. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Livančić, lopta je otišla pored gola. 

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 79. minuti utakmice. Igrač utakmice Štilić je proigrao Krpića koji izlazi sam pred Lakića i rutinski pogađa za 0:3. Konačan rezultat u 90. minuti postavio je rezervista Zajmović kojem je asistirao debitant Subašić.

Ovom pobjedom Željezničar se bodovno izjednačio sa Sarajevom na tabeli, ali je zbog bolje gol-razlike preuzeo prvo mjesto na tabeli od svog gradskog rivala. Na drugoj strani, Slobodina serija bez pobjede u prvenstvu sada je produžena na osam mečeva.  

FK Sloboda - FK Željezničar 0:4 (Osmanković 15', Štilić 51', Krpić 79', Zajmović 90')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Salihović, Pršeš, Bekrić, Bekić Am., Ivetić, Bekić Al., Livančić.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Mujezinović, Ramović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Osmanković, Sipović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herr88
Ni kupljenu titulu osvojiti nećete. SARAJ'VO ŠAMPION!!!
61 23
Div iz šehera
Sudija načeo oni dovršili
40 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi