Bašić pred gostovanje u Doboju: "Vjerujem u ovaj tim, nema pritiska u klubu"

Press konferencija u Plavom salonu

Bašić pred gostovanje u Doboju: "Vjerujem u ovaj tim, nema pritiska u klubu"

Haris Zilić

U zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar će u srijedu gostovati u Doboju kod ekipe Sloge Meridian, čime se nastavlja zgusnut raspored za izabranike Nermina Bašića.

Plavi u ovaj duel ulaze nakon domaćeg poraza od GOŠK-a rezultatom 2:3 i sigurno da ekipa ima blagi pritisak jer se pozitivan rezultat postavlja kao imperativ.

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana press konferencija pred ovaj susret, a ispred FK Željezničar medijima obratio se trener Nermin Bašić.

"Čestitke Želji za rođendan. Što se tiče našeg narednog protivnika ulazi sa boljim raspoloženjem, ali mi želimo ispraviti sve. Mi vjerujemo u sebe treba da radimo, sreća će se negdje vratiti, duga je sezona", rekao je Bašić i nastavio:

"Vraća nam se Rustemović, ali imamo dva problema, Krpić i Mekić su upitni, vidjet ćemo šta će biti. Na put krećemo danas i odradit ćemo jedan trening u Jelahu. Nadam se da ćemo imati dobru utakmicu."

"Ne želimo ulaziti u novu negativu. Momci su svjesni i gledamo pozitivno na narednu utakmicu."

Oglasi

Nakon dva poraza, analiza?

"Više bi me brinulo da nema neke ideje, duela, želje. Zadnju utakmicu smo analizirali i dobili smo puno duela, napravili smo sve da odradimo dobar posao, ali nažalost rezultatski nije bilo dobro. Nema pritiska u klubu, znamo da loše stvari u Bosni i Hercegovini vode u drugi smjer."

Optimizam je prisutan kod trenera Bašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Spremni smo na sve, duga je sezona na kraju ćemo zbrojiti sve. Ova ekipa je dobra i ne vidim zašto se ne bi izvadila iz krize. Vjerujemo u ovaj tim, možemo dobiti svakoga u ovoj ligi. Evo, kada sam analizirao GOŠK, ne znam kako smo primili tri gola. Trebamo biti iskreni i mi neke utakmice nismo zaslužili bodove i golove, ali to je fudbal, sve se to vrati. Mladi igrači imaju malo pritiska, ali trebaju to proći, želimo mi mlade igrače. Ne smijemo mlade igrače ubijati. Dres Želje je težak i mislim da će to biti dobro. Imam hrabru ekipu, kao trener neću se nikada braniti, uvijek ću napadati. Realnost Želje je stabilizacija kluba i da igramo dobar fudbal. Stvaramo jedan moćan sistem, sutra kad bude bolje vrijeme da budemo u svakom smislu dobar klub. Uradilo se dosta stvari, radi se još. Mnogo stvari radimo s ovim budžetom koji imamo."

Duel Sloge Meridian i Željezničar igra se u srijedu 20. septembra u Doboju sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Evo, kada sam analizirao GOŠK, ne znam kako smo primili tri gola. po toj logici ne znaš ni kako ste zabili 2 gola cuj nezz kako smo primili tri ahhahahaha nije mi jasno kako Željo uvijek ima nekog trenera što je u svakom trenu spreman šuplju bacit
3 1
hamdi kurtes
Zar ovaj nije još nogiran.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi