Danas prozivka na Grbavici, Akrapoviću su pojačanja itekako potrebna
Mladi Šabić bi mogao imati sve minutažu u budućnosti

Glavni dio priprema prema svemu sudeći u Međugorju

Danas prozivka na Grbavici, Akrapoviću su pojačanja itekako potrebna

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je u ponedjeljak dobio novog šefa struke, te Plavi spremni kreću u drugi dio sezone. Bilo je veoma burno u prvom dijelu sezoone, iako je sve krenulo na najbolji način.

Nermin Bašić je sa ekipom sjajno odigrao Evropu, savladan je zatim i banjalučki Borac u partiji za pamćenje (2:0), no ubrzo velika kriza rezultata. Plavi za čitavu polusezonu nisu mogli osvojiti ni bod u gostima, stigao je zatim saudijski stručnjak Al Tuwaijri, ali nije se proslavio.

Saudijac je u pet utakmica osvojo tek jedan bod, a u četiri meča je njegov tim poražen. Time je trener bez gotovo ikakvog iskustva Plavima zadao nove probleme, a zatim u zimskoj pauzi "pobjegao" kući.

Željezničar se našao na mukama pred početak pripremama, a zatim je za trenera imenovan Bruno Akrapović. Nije tajna da su Plavi imali dogovor sa Ivicom Barbarićem, no Barbarić se u posljednji čas predomislio i očigledno dobio poruku sa Grbavice da mu to u ovom trenutku nije dobar potez.

Izbor je na kraju pao na Akrapovića koji je duži period bez posla, a tokom evropskih utakmica Željezničara, viđali smo ga na Grbavici.

Danas će Akrapović obaviti prozivku u 13 sati na terenu sa umjetnom travom stadiona Grbavica, te će tako i zvanično započeti pripreme Željezničara. Kada su odlasci u pitanju, Plave su do sada napustili Edin Rustemović, Aleksandar Kosorić, Irfan Jašarević i Brazilac Allyson, dok je jedino novo ime za sada Harun Karić.

Oglasi

Karić je mladi reprezentativac naše zemlje, posljednji angažman je imao u Lokomotivi iz Zagreba, no nije dobio šansu. Sigurno će pojačanja na Grbavici biti, posebno se to odnosi na poziciju lijevog beka, ali i vezni red.

Akrapović će uskoro odrediti i svoje pomoćnike, te krenuti sa radom, a Plavi će glavni dio priprema prema trenutnom planu odraditi u Međugorju.

Akrapovićevi posljednji angažmani kratko trajali

Treba istaći da je Akrapović kao trener promijenio veliki broj klubova, a sada se definitivno prihvatio jako teškog posla. Željezničar ima izrazito težak raspored u četiri kola, a svaki novi kiks donio bi i nove probleme.

Posljednji angažman bivši bh. reprezentativac imao je na Kipru, tačnije u drugom rangu te zemlje, ali nakon deset utakmica postao je bivši.

Oglasi

Prije toga je bio i u Saudijskoj Arabiji, tek osam puta je vodio Al Wehdu i zatim je saradnja završena. U Makedniji je na 25 mečeva bio trener Shkendije, a najduže se zadržao u Lokomotivu iz Plovdiva, klubu iz Buarske gdje je bio tri godine i definitivno skrenuo pažnju na sebe.

Radio je i u CSKA Sofiji, ali i RNK Split, NK Solin..., a povezivao se i sa FK Sarajevo. Navodno je imao pozive prvog čovjeka bordo kluba Ismira Mirvića kada je bio u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva puta je osvajao Kup Bugarske, jednom Superkup Gibraltara, te Superkup Bugarske. I u Makedoniji je osvojio Kup te zemlje, a na Grbavici ga očekuje borba za opstanak i poseban izazov.

Da li je spreman na to, odnosno da "probudi" ekipu i donese nešto novo, pokazat će vrijeme.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Naprwijed Žveljo Bubavi Mo'a!!!
1 1
Bit ce gusto bit ce 0:2
Galic Drljo Turanjanin Cosic Gasal..... out. Skinite ovo sa platne liste.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti