Cviko obavio razgovor na Grbavici: Vrijeme curi, što prije se treba reagovati

Kandidat za šefa struke FK Željezničar

Cviko obavio razgovor na Grbavici: Vrijeme curi, što prije se treba reagovati

S. Mlaćo
U subotu je održana Skupština FK Željezničar, a već danas navijači traže ostavke odgovornih.

Stanje je to koje sigurno ne ide u prilog onima koji vole klub sa Grbavice, a jasno je da će situacija biti sve teža i teža ukoliko ne dođe do konkretnih koraka u kratkom roku.

Danas je rukovodstvo kluba obavilo razgovor sa Rusmirom Cvikom, potencijalnim kandidatom za šefa struke.

Cviko je za SportSport.ba kazao da je iznio svoju viziju i da je svjestan cijelokupne situacije, no ističe da želi pomoći klubu koji mu je mnogo dao.

“Željo je moj klub, tu sam naučio sve što znam. Tu sam subjektivan, ne mogu biti objektivan. Želju volim, a danas sam razgovarao sa ljudima iz kluba. Predstavio sam svoju viziju, ovo je bio drugi razgovor, već ranije smo imali jedan. Situacija je teška, ali spreman sam pomoći, iako i ja imam nekih drugih opcija. Vrijeme curi, klub mora što prije imenovati šefa struke. To sam i rekao ljudima iz kluba danas na razgovoru. Ja ću svakako biti tu, u funkciji kluba, bit ću navijač, Željezničar je moj klub. Sa pripremama se već kasni, ne zna se kada će se krenuti, ne zna se na koga se može računati od igrača,  mora se uigrati neki novi tim, itd, itd“, priča zabrinuti Cviko.

Cviko izgubio od ekipe koju vodi bivši trener Reala

Oglasi

I  navijači Željezničara su nestrpljivi. Sezona za zaborav je iza kluba.

“Najbolji navijači u državi imaju pravo da traže najbolje od Želje. Klub čeka jedan proces koji mora što prije krenuti, te ponavljam da se što prije treba reagovati“.

Cviko je tri i po godine samostalno radio u Kini i privukao pažnju. Kasnije je radio i u stručnom štabu naše nogometne reprezentacije. Dobro poznaje stanje u Željezničaru, klubu s kojim je osvojio pet trofeja, tri prvaka naše zemlje, te dva trofeja Kupa. A trofeja na Grbavici već odavno nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Kini je stigao do prvog mjesta sa svojim klubom, a zbog neslaganja sa Upravom klub samostalno je napustio klub, što treneri u ovoj bogatoj zemlji i sa sjajnim ugovorima ne rade baš često, gotovo nikako. Ostao je zapamćen i po tome, a bio je i trener mjeseca u Kini u aprilu 2018. godine, te bio kandidat za trenera godine u istom periodu.

“Najvažnije je napraviti pozitivnu atmosferu, vratiti povjerenje navijača i raditi. Tu ne treba raditi 24 sata, već 25. Mi smo svi navijači, ja sam bio uposlenik kluba, ali i poslije toga sam ostao Željo. Tako se moramo svi ponašati. Zato sam i došao i stavio se na raspolaganje, odnosno da pomognem klubu. Ipak, to ne znači da ćemo se sada dogovoriti pod svaku cijenu“, dodao je Cviko u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Zar se nisu ugasili?????
3 7
Brazuka
Dobra i konkretna izjava. Baš tako. Mnogi nisu svjesni situacije. A to se lako obije o glavu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi