Bekrić: Naš budžet za igrače je možda i najmanji u ligi

Otvoreno je govorio u Plavom salonu na press konferenciji

Bekrić: Naš budžet za igrače je možda i najmanji u ligi

Samir Mlaćo

Na press konferenciji novinarima danas se obratio sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

Bekrić je dobio brojna pitanja s obzirom na krizu rezultata na Grbavici.

Govorilo se o transfer politici kluba, te igračkom kadru, te saradnji sa šefom Bašićem.

"Nisam se spremio, pričam iz srca, tako sam igrao, takav sam uvijek za ovaj klub", prve su riječi bile Bekrića.

Naveo je da je igračima sve redovno, da su isplaćene i premije, te da su to isti i zaslužili.

Govorio je i o Evropi te utakmici sa Borcem koju je Željezničar sjajno odigrao.

Oglasi

"Očekivali smo pad, ali ne da izgubimo tri-četiri utakmice. Trebali smo dobiti ove utakmice bar kući, te smatram da smo donosili logične odluke što se tiče igračkog kadra i dovodili smo igrače koji su se uklapali u naš budžet. Nismo mogli dovesti igrača koji će biti prevaga, nismo mogli dovesti top igrače, nego karakterne momke koji će energijom donijeti nam rezultat.

U trenutno situaciji ne možemo očekivati velike stvari. Dajem sve od sebe, upali smo u krizu i želim da što prije izađemo iz iste. Zahvaljujem se navijačima na podršci, neka budu strpljivi. Svjestan sam da pojedini momci nisu navikli na pritisak, da nisu igrali pred 10.000 navijača. Znam kako je meni bilo kada sam tek došao, vjerujem u ove igrače i vjerujem da mogu izaći iz krize.

Nadam se da će pokazati da nisu zaboravili igrati i da će proraditi inat i da ćemo se vratiti na pravi put. Uprava kluba daje puno podršku stručnom štabu, došli su u teškom trenutku za nas i pokazali su mnogo dobrih stvari. Digli smo igru na veći nivo, pokazali se jako dobro u Evropi i imaju našu punu podršku. Nadam se da će podići ekipi i vratiti se na put igara u Evropi i protiv FK Borac", rekao je Bekrić.

"Ne možemo očekivati velike stvari, budžet za igrače je možda i najmanji u ligi", jasan je bio Bekrić.

Kazao je da svi moraju biti realni, da je situacija u klubu sada mnogo bolja nego prije npr. godinu i pol dana, te ponovio da trenutni nogometaši zaslužuju podršku.

Novinari su pitali Bekrića da li je zadovoljan prelaznim rokom i da li su igrači koji su stigli bili i želja trenera? Pitanje se odnosilo i zašto je doveden Edin Rustemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče Rustemovića, tražili smo iskusnijeg igrača i koji je karakter, te od kojeg će momci vidjeti na treningu kakav je profesionalac. Šef stručnog štaba ga zna iz Tuzle City, bio mu je najbolji igrač.

Sve smo radili u kordinaciji sa šefom Bašićem. Rustemović je bio prekorektan, rekao je da mi dadnemo što možemo dati, a drugi su tražili deset i više hiljada platu. On je karakter, a nama je u cilju da igraju mladi igrači. On neće praviti problem ako igra mlađi igrač prije njega. Imamo mnogo problema, ne trebaju nam problemi takve prirode. Sudit ćemo mu svima nakon šest mjeseci, godinu dana...", rekao je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Gasi mikrofon, gasi muziku, GASI OVAJ JAD I CEMER, GASI OVAJ MALI KLUB...!!!
5 4
velezmostarski
gasi smradove !
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi