Nešto se dešava na Grbavici! Samir Bekrić je zakazao važnu pressicu!

U utorak od 12 sati

Nešto se dešava na Grbavici! Samir Bekrić je zakazao važnu pressicu!

Admin Čaušević

Željezničar prolazi kroz ogromnu rezultatsku krizu. Plavi su u nizu od četiri uzastopna poraza, nezadovoljstvo navijača je sve veće te će rukovodstvo najtrofejnijeg bh. kluba morati povuće konkretne poteze. 

Četiri ligaška poraza u isto toliko mečeva su znak ozbiljne rezultaske krize, a serije poraza je nastavljana u nedjelju navečer na gostovanju kod Zrinjskog kada su Plavi izgubili sa 2:1.

Plavi su tokom cijelog meča bili inferiorniji, ali su za razliku od nekih prethodnih mečeva izgleda koliko-toliko organizovanije te su bili na korak od osvajanja boda, ali su pokleknuli u sudijskoj nadoknadi.

Protekle utakmice su pokazale određenu limitiranost u igračkom kadru, kao i u samoj širini ekipe pa je trener Nermin Bašić tokom pripreme svakog meča osim na slatkim mukama.

Nakon današnjeg sazivanja press konferencije za utorak moglo bi se lako reći da se nešto dešava u Bulevaru Ivice Osima pa će biti zanimljivo ispratiti "sučeljavanje" Samira Bekrića sa "sedmom silom".

Oglasi

Naime, u utorak od 12 sati u Plavom salonu bit će održana press-konfenercija na kojoj će se medijima obratiti sportski direktor koji će kako je navedeno odgovarati na sva pitanja vezana za sportski segment FK Željezničar.

Najakutelnija tema bi svakako trebao biti prijelazni rok na koji je svakako najviše utjecala nepovoljna finansijska situacija na Grbavici.

Igrači koji su pristigli tokom pauze između dvije sezone i nisu opravdali očekivanja, ali nema sumnje pa će biti interesantno za vidjeti kako će proći Bekrićev razgovor sa novinarima.

Trener Bašić je prošle sedmice dobio podršku klupskog rukovodstva, međutim nakon poraza od Zrinjskog poraslo je i nezadoljstvo navijača jer četiri poraza u nizu definitivno nisu u skladu sa reputacijom Željezničara.

"Ne znam da li i dalje imam podršku, to morate pitati njih. Nije do mene, to treba pitati sportskog direktora i ljude u klubu. Ja imam energiju, volim Želju", glasile se Bašićeve riječi nakon poraza pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavim i u nastavku sezone slijedi težak raspored, a naredni ispit je već u četvrtak koji bi na neki način mogao odrediti i daljni tok sezone.

Željezničar će u četvrtak od 19 sati na Tušnju gostovati Slobodi, najboljoj ekipi Prve lige FBiH, u Kup takmičenja, a u ponedjeljak 2. oktobra je na Grbavici domaćin lideru Premijer lige, Širokom Brijegu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jel se to gasi nas NK Ćmeljo?...vakat mu je odavno...
4 2
Drakula
NERMIN BASIC!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi