Preminuo bivši predsjednik Željezničara, bio je vjerni navijač kluba s Grbavice
FOTO: Facebook

Na Grbavicu je u svoje vrijeme doveo bivšeg kapitena Sarajeva

Preminuo bivši predsjednik Željezničara, bio je vjerni navijač kluba s Grbavice

Samir Mlaćo

Navijači Željezničara, okupljeni u grupu Košpicari, putem društvenih mreža potvrdili su tužnu vijest.

Preminuo je bivši predsjednik kluba sa Grbavice Samir Landžo, a od njega se prijatelji i poznanici opraštaju putem društvenih mreža uz mnoge zajedničke fotografije i uspomene sa utakmica kluba s Grbavice.

"Danas nas je napustio naš plavi burazer SAMIR LANDŽO, bivši predsjednik FK Željezničar. Malo je riječi sa kojim bi se mogla opisati njegova ljubav prema FK Željezničar.

Ispred Košpicara želimo da izrazimo najiskrenije saučešće Samirovoj porodici, prijateljima, komšijama, kao i svim Željinim navijačima.

"Zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći", naveli su popularni Košpicari, a tužnu vijest putem facebooka potvrdio je i FK Željezničar.

S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je u 61. godini preminuo Samir Landžo, veliki navijač Želje, nekadašnji...

Posted by FK Željezničar on Tuesday, November 28, 2023
Oglasi

Landžo je na mjesto predsjednika FK Željezničar stigao 2005. godine, a ostavku je podnio krajem 2006. godine na vanrednoj sjednici Predsjedništva kluba na stadionu Grbavica.

Ostavka ja tada prihvaćena, ali je Landžo uvijek ostavio vjeran klubu sa Grbavice, te je bio i član Skupštine. Preminuo je u 61. godini, a rodbina, prijatelji i poznanici su u šoku nakon današnje tužne vijesti.

Posted by Samir Landzo on Friday, January 23, 2009

Bio je dio transfera Albina Pelaka sa Koševa na Grbavicu

U periodu dok je Landžo bio prvi čovjek Željezničara u bh. nogometu desio se nesvakidašnji transfer. Naime, FK Željezničar je u svoje redove doveo tadašnjeg kapitena Sarajeva Albina Pelaka.

Pelak je šokirao navijače Sarajeva, ali i bh. sportsku javnost, te stigao na Grbavicu i potpisao dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je to jako turbulentan period za Plave sa Grbavice, pa su bile i česte turbulencije u rukovodstvu kluba.

U ime redakcije SportSport.ba upućujemo iskrene riječi saučešća porodici Landžo, te prijateljima i poznanicima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi