Poznata imena članova UO FK Željezničar, napravljen važan korak na temu strateškog partnerstva

Sinoć je bilo radno u Plavom salonu stadiona Grbavica

Poznata imena članova UO FK Željezničar, napravljen važan korak na temu strateškog partnerstva

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sinoć je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana redovna sjednica Skupštine FK Željezničar. Nakon odlaska Edisa Kovačevića, Plavi su bili bez predsjednika Upravnog odbora, a sinoć je izabran i Kovačevićev nasljednik.

Sinoć je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana redovna sjednica Skupštine FK Željezničar. Nakon odlaska Edisa Kovačevića, Plavi su bili bez predsjednika Upravnog odbora, a sinoć je izabran i Kovačevićev nasljednik.

To je Jusuf Tanović koji je do sada bio potpredsjednik kluba, a sinoćnja odluka je i najavljena.

"Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje, istakao je nakon same sjednice Tanović.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Radio je u internacionalnim kompanijama, a i sam je bio na predstavljanju novog stručnog štaba kluba sa Grbavice prije mjesec dana.

Oglasi

Odlučeno je i ko će činiti Upravni odbor. To su: Jusuf Tanović, Kerim Balić, Ilijas Kovačević, Bakir Sadović, Seudin Novalić, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.

Ono što je navijačima Željezničara svakako zanimljivo jeste strateško partnerstvo. O tome se mnogo priča već godinama, no konkrektnih koraka nema, no sada je su prezentovana dva modela Javnog poziva, a roku od 60 dana bit će objavljene informacije o novom Javnom pozivu za strateško partnerstvo.

"Naredna tačka Dnevnog reda odnosila se na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao Džermin Pašić. Nakon obraćanja Izvještaj je usvojen. Novi Nadzorni odbor FK Željezničar čine Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović.

Skupština je dala saglasnost za novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova FK Željezničar. Prije posljednje tačke Razno, delegati su donijeli nekoliko odluka vezanih za nastavak aktivnosti projektovanja i izgradnje južne tribine", istakli su sa Grbavice.

Tuwaijri će još sačekati na debi?

Kada je sama ekipa u pitanju, Željezničar u nedjelju od 13 sati dočekuje HŠK Posušje. Plavi su pod imperativom pobjede, te će sigurno sve učiniti da obraduju navijače.

Navijači nikako ne mogu biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima, jer je ekipa na sedmom mjestu i poprilično daleko od borbe za Evropu. Danas će ekipa imati slobodan dan, a prema trenutnom stanju na klupi u nedjelju neće biti novi šef struke Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potrebna papirologija za njegovu registraciju se završava, ali prema svemu sudeći neće biti riješena do nedjelje, pa bi ekipu opet trebao predvoditi Haris Alihodžić, koji je bio glavni trener i u protekla dva kola.

Podsjetimo, Željezničar je pred odlazak na reprezentativnu pauzu izgubio od Borca sa 3:2 pogotkom u posljednjim minutama meča.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi