Određen termin Skupštine FK Željezničar, glavna tema ostavke članova Uprave
Tanović naslijedio Kovačevića koji je kasnije kazao da se nije slagao sa određenim potezima kluba

Plavi u veoma teškoj situaciji

Određen termin Skupštine FK Željezničar, glavna tema ostavke članova Uprave

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Burno je bilo za vikend na Grbavici. Željezničar je upisao novi poraz, ovaj put od Veleža i nalazi se u sve težoj situaciji kada u pitanju borba za opstanak.

Plavi su razočarali vjerne navijače, igrači su uz zvižduke napustili teren, a i šef struke Bruno Akrapović dobio je žestoke kritike.

Akrapovića su pojedini navijači vrijeđali kada je davao izjavu na terenu, ali nakon meča branio je svoje igrače i kazao da je Željo oštećen za dva jedanaesterca.

Nedugo nakon toga stigla je vijest o tome da je Upravni odbor FK Željezničar ponudio mandat na raspolaganje. Obradovalo je to armiju navijača koji su mišljenja da trenutni čelnici kluba ne mogu uraditi gotovo ništa za dobrobit kluba.

"Predsjednik i članovi UO ponudili ostavke.

Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem ponudio je ostavke rukovodstvu Skupštine FK Željezničar.

Oglasi

Sjednica Skupštine Kluba bit će održana u najkraćem roku u skladu sa Poslovnikom o radu na kojoj će se raspravljati o ostavkama članova Upravnog odbora", naveli su iz FK Željezničar u subotu.

Očekuje se da ostavke budu prihvaćene, a u suprotnom sigurno će kritike dobiti i članovi Skupštine. I sami su na udaru navijača, jer se mnogi pitaju kakva je situacija sa investitorom, zbog čega Željezničara već godinama nema generalnog sponzora, te ko je krivac za užasnu sportsku politiku.

U posljednje vrijeme treneri se mijenjaju kao na traci, veliki je broj igrača stigao i ove zime, a teška situacija je i u Omladinskom pogonu kluba sa Grbavice.

Pioniri i kadeti su ponovo za vikend poraženi od FK Sarajevo, juniori su na petom mjestu Omladinske Premijer lige i daleko od borbe za prvaka, iako veliki broj igrača ima ugovore sa klubom.

Kako saznajemo, sjednica Skupštine će biti održana narednog ponedjeljka, tačnije 08.04. u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar u narednom kolu gostuje kod Sloge u Modriči te će tražiti prve gostujuće bodove u ovoj sezoni, iako je sezona u završnici, pa podatak zaista djeluje nevjerovatno.

Nakon toga na Grbavicu dolazi vječiti rival FK Sarajevo, a da li će novi derbi na klupi dočekati Bruno Akrapović, ostaje da se vidi. Akrapović do sada ima samo jednu pobjedu na klupi svog tima i to baš protiv tima sa Koševa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
JEDAN GRAD,DVA KLUBA JEDAN SPICA DRUGI TRUBA!
3 0
velez mo
Ostacete u ligi,šta odmah crnjaci,dobicete bodove.Ovo pohebavanja nastranu,nema teorije da ispadnete
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti