FK Željezničar sutra u ranom terminu igra novu utakmicu

Provjera protiv Slavije

FK Željezničar sutra u ranom terminu igra novu utakmicu

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar zakazao je novu prijateljsku utakmicu.

Plavi su imali nedovoljan broj pripremnih utakmica ovog ljeta, ali su svejedno pokazali da njihov mladi tim može puno u ovoj sezoni. U prvom kolu Željezničar je na Grbavici do 88. minute vodio protiv Borca, ali je golom Kulašina aktuelni prvak BiH uspio da osvoji bod.

Ekipa Tomislava Ivkovića u drugom kolu gostovat će u Tuzli kod ekipe FK Tuzla City, a Ivković i stručni štab sutra će ujutro na pomoćnom terenu Grbavice pružiti šansu igračima koji manje igraju i na taj način im dati priliku da pokažu koliko mogu.

Sparing partner Plavima bit će ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva, a duel se igra od 10:30 sati.

U međuvremenu na Grbavici očekuju nova pojačanja, a radi se o veznjaku Mati Crnčeviću i lijevom bočnom fudbaleru Branimiri Vištici. Mate Crnčević je prošao omladinske kategorije zagrebačkog Dinama. Ima 26-godina i može pokrivati više pozicija, ali primarna pozicija mu je defanzivni vezni.

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske proteklu polusezonu je igrao u redovima drugog tima Dinama, a ranije je igrao za nekoliko hrvatskih niželigaša.

Nakon odlaska iz Dinama 2014. godine potpisao je za Neretvanac iz Metkovića, a zatim je igrao za Cibaliju i Hrvatski Dragovoljac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branimir Vištica igra na poziciji lijevog beka i ima 20 godina. Ovaj rođeni Ljubušak prošao je omladinsku školu Širokog Brijega, a od prošle godine je član zagrebačke Kustošije.

Željezničar je u novu sezonu Premijer lige ušao sa znatno izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu. Šansu su dobili mladi fudbaleri uz nekoliko onih iskusnijih koji to sve vode.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Zeljo je najbolji!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi