Crnčević i Vištica nove akvizicije FK Željezničar?

Nova imena na Grbavici

Crnčević i Vištica nove akvizicije FK Željezničar? · Saznajemo

M. Šljivak

FK Željezničar bi u ostatak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mogao ući jači za dva imena.

Novi igrači tima sa Grbavice, kako SportSport.ba neslušbeno saznaje, trebali bi postati veznjak Mate Crnčević i lijevi bočni fudbaler Branimir Vištica.

Mate Crnčević je prošao omladinske kategorije zagrebačkog Dinama. Ima 26-godina i može pokrivati više pozicija, ali primarna pozicija mu je defanzivni vezni.

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske proteklu polusezonu je igrao u redovima drugog tima Dinama, a ranije je igrao za nekoliko hrvatskih niželigaša.

Nakon odlaska iz Dinama 2014. godine potpisao je za Neretvanac iz Metkovića, a zatim je igrao za Cibaliju i Hrvatski Dragovoljac.

Branimir Vištica igra na poziciji lijevog beka i ima 20 godina. Ovaj rođeni Ljubušak prošao je omladinsku školu Širokog Brijega, a od prošle godine je član zagrebačke Kustošije.

Željezničar je u novu sezonu Premijer lige ušao sa znatno izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu. Šansu su dobili mladi fudbaleri uz nekoliko onih iskusnijih koji to sve vode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pojačanja će naravno dobro doći Tomislavu Ivkoviću kako bi što više mogao rotirati u ostatku sezone koja će sasvim sigurno biti duga i naporna.

Plavi su u novu sezonu krenuli remijem protiv aktuelnog prvaka Borca (1:1), a u narednom kolu ih čeka gostovanje na Tušnju kod Tuzla Cityja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sjajno radite. Djecu našu sklonite a gurajtw ove debile što u 26 godini nemogu van hrvatske. Ostavke svi!
22 6
hotonjskimaher
Ivkovic dovodi polovnjake iz 2 lige rvatske a kako je fino vidjet onako djecu igratu trce za loptom e moj treneru..
14 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi