Željezničar potvrdio novi spektakl: Turski superligaš iz vrha tabele stiže na Grbavicu!

Šehić i Hadžiahmetović se vraćaju u svoj dom

Željezničar potvrdio novi spektakl: Turski superligaš iz vrha tabele stiže na Grbavicu!

S. Mlaćo
FK Željezničar će se od svojih navijača za ovu godinu u domaćem prvenstvu oprostiti u subotu, no to neće biti kraj za Plave u ovoj sezoni. U našu zemlji stiže turski superligaš Konyaspor.

Naime, Željezničar u subotu dočekuje Posušje, a zatim je pauza u Premijer ligi. Željezničar je ipak potvrdio da će 29. novembra ugostiti turski Konyaspor, što će sigurno biti novi spektakl u Dolini ćupova.

“Željezničar 29. novembra protiv Konyaspora

Željezničar će 29. novembra na svojoj Grbavici u okviru prijateljskog susreta dočekati turskog superligaša, ekipu Konyaspora čiji dres duži niz godina s mnogo uspjeha nose Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Prijateljski susret Željezničara i Konyaspora igra se na Grbavici od 18:00 sati“, potvrdili su iz FK Željezničar.

Amir Hadžiahmetović zbog povrede van terena deset dana, Ibrahim Šehić se i  dalje oporavlja – Sport Centar

Oglasi

Nema sumnje da će turskim tim, trenutno četvrtoplasiranu momčad Super lige Turske izazvati dosta pažnje i da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Odziv publike na stadionu Grbavica je uvijek na nivou zbog toga nije izneađenje zašto praktično svi igrači iz Premijer lige obično kažu da su im najdraže utakmice upravo u popularnoj Dolini ćupova.

U dosadašnjih devet utakmica prosječna posjeta na domaćim utakmicama popularnih Plavih iznosi 7380 gledatelja, odnosno izabranike Edisa Mulalića je do sada u njihovom domu pratilo 66.428 gledatelja.

Najviše pažnje na sarajevskom hramu fudbala privukla je najveća utakmica bh. fudbala. Duel Željezničara i Sarajeva okončan rezultatom 2:2 je pratilo 11.500 navijača dva naša najpopularnija kluba.

Ukoliko pogledamo u region jedan kluba za Željezničar je nedostižan po pitanju pobjede, dok onaj najbolji gleda u leđa popularnim Plavim što možda dovoljno govori o lojalnosti navijača sarajevskih Plavih.

Oglasi

Ubjedljivo najgledaniji klub na domaćim mečevima u regionu je Hajduk. Splitske Bijele je na Poljudu u osam ligaških mečeva ove sezone do sada gledalo 129.054 gledatelja, odnosno 16.132 u prosjeku po meču.

Na drugom mjestu, barem prema podacima uzetih sa zvanične stranice kluba, je Crvena zvezda koju je na devet susreta na stadionu Rajko Mitić u prosjeku pratilo 8220 gledatelja.

Zagrebački Dinamo, zasigurno najorganizovaniji klub sa najkvalitetnijim igračkim kadrom u regionu ima prosječnu posjetu od 5643 gledatelja na do sada odigranih osam susreta na stadionu Maksimir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među gledanijim klubovima je svakako Partizan, ali podatke o prosječnoj posjeti u Humskoj nije bilo moguće pronaći pošto Partizan u izvještajima utakmica na svojoj zvaničnoj web stranici ne objavljuje podatke o posjeti.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
za vrijeme svjetskog koce ovo uopce ic gledat hl**** dragi da dodam da semso mora biti opet precjednik veleza jer je iz sda velez drzi nasa sda i tako mora ostat nemere klub funkcionirat bez podrske stranke on je neodvojivi dio sda
3 7
posto_tad_nisu_postojali
Ma mnogo smo jaki i mnogo nas imaaaaa 1921
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi