FK Željezničar: Suspendovan Mirsad Šiljak!

Zbog propusta u postupku licenciranja

FK Željezničar: Suspendovan Mirsad Šiljak!

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Odlukom Prvostepene komisije za licenciranje FK Željezničar nije dobio licencu za učešće u UEFA takmičenjima za narednu sezonu.

Danas je Upravni odbor najtrofejnijeg bh. kluba održao Vanrednu sjednicu na kojem je doneseno niz odluka.

Suspendovan je direktor kluba Mirsad Šiljak, a tu funkciju će kao vršilac dužnosti preuzeti Jasmin Badžak.

Saopštenje FK Željezničar prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na donesenu Odluku Prvostepene komisije za licenciranje NS/FSBiH, dana 05.05.2019. održana je Vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj su usvojene naredne Odluke:

Fudbalski klub Željezničar ispunio je sve obaveze po pitanju zahtjeva za licenciranje i očekuje dobijanje licence nakon zasjedanja Drugostepene komisije NS/FSBiH, te iskazane žalbe prema istoj koja će biti podnijeta u zakonskom roku;

Radi utvrđivanja razloga nedobivanja licence na Prvostepenoj komisiji NS/FSBiH Upravni odbor u skladu sa Statutom kluba donio je Odluku o suspenziji Direktora kluba do konačnog utvrđivanja činjenica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu sa Statutom, u idućem periodu poziciju v.d. direktora kluba obavljat će potpredsjednik Upravnog odbora gospodin Jasmin Badžak.

Cijeneći trenutnu situaciju Upravni odbor će na sjednici koja će biti zakazana odmah nakon Odluke Drugostepene komisije donijeti odluku i obavijestiti navijače o sljedećim aktivnostima u cilju nesmetanog djelovanja kluba u narednom periodu i neophodnim koracima koje je potrebno poduzeti", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

casimiro
Hahahahahaha..pa sto taj dug prema slavki petrovicu ne plati nova uprava!!znali su za to.Tesko nama sa Amwarom i njegovom garniturom.Najlakse sad naredne 3 godine se vadite na prethodnu upravu....Nema trgovine Amware vise,pod lupom si..sad znanje dolazi do izrazaja,a ti ga nemas!!
19 0
Div iz šehera
Sta ti rade komisije ,komisije su zaspale ostale bez titule a gdje je ta titula, eno je kod divova, gorit ce Titova.
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi