Na kultnom stadionu na kojem je gostovao FK Željezničar izvješena najveća navijačka zastava ikada

Koštala 17.500 eura

Na kultnom stadionu na kojem je gostovao FK Željezničar izvješena najveća navijačka zastava ikada

Admin Čaušević

Najveća navijačka zastava ikada na fudbalskom stadionu izvješena je prethodnog vikenda.

Fudbalska sezona je ušla u samu završnicu. Neki klubovi su već odigrali posljednji domaći meč pa su se navijači na neki način odlučili zahvaliti igračima za sve urađeno.

Na St James's Parku tokom utakmice 37. kola Premiershipa između Newcastle Uniteda i Liverpoola navijači domaćih su razvili najveću zastavu ikada viđenu na nekom fudbalskom stadionu.

Duga 78 metara i teška 343 kilograma zastava je transpontovana iz Poljske gdje je i napravljena. Košatala je 17.500 eura, a njenu izradu finansiralo je 2.000 pristalica Svraka.

Oni su u prosjeku platili po 7.5 funti kako bi njihova imena bila ispisana na zastavi na kojoj je pored imena kluba bio ispisan i slogan "Mi smo Svrake".

Većinu zastave je zauzela ogromna svraka koja je simbol i maskota kluba sa sjevera Engleske.

Inače, priliku da zaigra na ovom kultnom stadionu imao je FK Željezničar. Bilo je to u augustu 2002. godine kada su Plavi u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka poraženi s visokih 4:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nejeditrice
Hahahahaha. Na stadionu na kojem je igrao Željezničar. A novinara i teksta. Jel znas ti na kojim stadionima su igrali Borac, Velež, Sarajevo, Čelik...? Ili je bitno samo raditi promociju malih plavih. Ako budes kad pisao vijesti o Aalborgu spomeni Modriču jer su i oni igrali na stadionu Aalborga....
14 1
Dobojlija
Pa sto igralo je I Sarajevo na Old Traffordu I Velez u Dortmundu,na stoplasticni olimpik ne moze ni sanjati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi