Javio se Ivković: Imam ugovor, pripreme počinju 10. januara

Nogometaši očekuju zaostale plate

Javio se Ivković: Imam ugovor, pripreme počinju 10. januara

S. Mlaćo
Još uvijek nije poznato ko će voditi FK Željezničar u drugom dijelu sezone Premijer lige naše zemlje.

Sadašnji šef struke Tomislav Ivković vratio se u Hrvatsku gdje 'puni baterije', a u medijima se pojavljuju razne špekulacije o tome ko će predvoditi Plave.

Ivković ima važeći ugovor, no nije nemoguće da ipak dođe do prekida saradnje.  Prvi čovjek FK Željezničar Nazif Hasanbegović najavio je početkom decembra da će sve biti jasnije naredne sedmice.

Pokušali smo kontaktirati Hasanbegovića, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Zato jeste Ivković, ali ni on nije bio previše raspoložen.

Na naše pitanje da li je razgovarao u međuvremenu sa čelnicima kluba, te da li ostaje na klupi Željezničara kazao je.

Oglasi

“Pripreme počinu 10.01. Ja imam ugovor do kraja sezone plus godinu dana i to je jedina informacija koju vam mogu dati i koju trebam dati“, riječi su hrvatskog stručnjaka.

Blokada računa nedavno donijela je i nove probleme za zaposlenike FK Željezničar. Nogometašima se duguju dvije posljednje plate, a pojedini, veoma bitni igrači, najavljuju raskid saradnje i odlazak sa Grbavice već ove zime. Uzimajući i prošlu sezonu, pojedinim nogometašima se duguju do deset plata.

Nadaju se i pozivu iz kluba, te određenom novcu na računu do kraja ove godine.

Jučer su se pojavile informacije da će sportski direktor FK Željezničar postati proslavljeni Mehmed Baždarević, dok će trener biti njegov bliski prijatelj Stephane Gilli. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sramotno je da se to tako piše i iznosi u javnost, pogotovo kada se zna da sam ja dostupan za svaku informaciju i da moj broj nije tajna. Na klupi Željezničara sjedi moj kolega Tomislav Ivković, Gilli radi sa Vahidom Halilhodžićem u ozbiljnoj reprezentaciji i sada se trebaju plasirati takve informacije. Mislim da to nije u redu", rekao je Baždarević i dodao:

"Moja želja je da, ne samo u Željezničaru, nego i u ostalim bh. klubovima rade ljudi koji imaju projekte s kojima će se nešto napraviti za naš fudbal. Zna se, to nije tajna, da sam na dispoziciji Željezničaru onoliko koliko mogu u datom trenutku".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
NEVJEROVATNO.. HVALA VAM
1 2
murataga69
Ivkoviću odlazi nemoj Želju brukati!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi