FK Željezničar se oprostio od Odovića: Oda majstore, počivaj u miru!

Preminuo sinoć

FK Željezničar se oprostio od Odovića: Oda majstore, počivaj u miru!

S. Mlaćo

Legendarni Milomir Odović preminuo je sinoć u 65. godini.

Odović je imao zdravstvenih problema posljednje tri godine, te bitku nije dobio.

I FK Željezničar se oprostio od legendarnog Ode. Odović je kao junior došao u Željezničar, a kasnije je radio i kao trener.

"U 65. godini života preminuo je Milomir Odović, bivši igrač i trener FK Željezničar.
Milomir Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.

Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao vojnik Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima", stoji u saopštenju kluba sa Grbavice.

Oda majstore, počivaj u miru! 🙏🏻🔵⚪ U 65. godini života preminuo je Milomir Odović, bivši igrač i trener FK...

Posted by FK Željezničar on Tuesday, December 15, 2020
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Covjek koji je kao trener gurao u igru djecu kluba i tada juniore Bajica, Hadziohmetovica, Memiju itd i pri tome imao zapazene rezultate (prolazak Ferencvarosa) i jos na kraju donio Zelji bruku para (za nase uslove) prodajom tih istih igraca
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi