FK Zeta: Posljednja prepreka do play-off-a

Sve o narednom protivniku Sarajeva

FK Zeta: Posljednja prepreka do play-off-a

A. Haznadarević

U trećem prektolu Evopske lige, FK Sarajevo će se sastati sa ekipom crnogorske Zete.

Ova momčad iz Golubovaca kod Podgorice, svoje najsvjetlije stranice historije piše upravo ovih dana, s obzirom na to da od sticanja nezavisnosti niti jedan klub sa prostora Crne Gore nije uspio doći do trećeg pretkola Evropske lige. 

 

Za takav uspjeh, u kojem je crnogorska ekipa iz takmičenja eliminisala armenskog Pyunika, a kasnije i finskog predstavnika JJK iz Jivaskile, Zeta je morala skupiti možda i najbolju generaciju fudbalera, koje trenutno trener Rade Vešović ima na raspolaganju.

 

Kompletan igrački kadar Zete:

Golmani:

Davor Brnović, Miloš Bulatović, Saša Ivanović. 

 

Odbrana:

Aleksandar Dabić, Miroslav Kaluđerović, Ivan Novović, Vlada Peličić, Miloš Radulović, Miloš Radulović, Igor Vujačić. 

 

Vezni:

Balša Božović, Goran Burzanović, Milorad Dabić, Boris Došljak, Filip Kalačević, Zarija Peličić, Marko Rašović, Uroš Smolović, Miroslav Zlatičanin, Marko Đuretić. 

 

Napadači:

Aleksandar Boljević, Luka Klikovac, Ivan Knežević, Žarko Korać, Petar Orlandić, Vojin Perazić, Jovan Prenkić.

 

Trener Vešović je protiv finskog JJK izveo sastav koji bi i nama mogao biti zanimljiv, jer su velike šanse da se crnogorski stručnjak odluči i u četvrtak na Koševo izvesti istu ekipu.

 

Za Zetu su od prve minute igrali:

Brnović, Radulović, Radulović, Novović, Vujačić, Burzanović, Božović, Došljak, Zlatičanin, Boljević i Korać, koji je ujedno i najbolji strijelac ove momčadi.

 

Žarko Korać je u dresu Zete prošle sezone upisao čak 21 pogodak, što je daleko više od svih timskih kolega jer drugo mjesto po učinku dijele Boris Došljak i Petar Orlandić, oba sa po 6 postignutih pogodaka. Treba napomenuti da je upravo Došljak zabio jedini pogodak u uzvratnom susretu protiv JJK-a i tako doveo svoju momčad do okršaja sa Sarajevom.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odlučujući uzvratni susret FK Sarajevo i Zete igrat će se u četvrtak 9. avgusta na stadionu Pod Goricom u Podgorici, budući da Zetin stadion Trešnjice nije dobio UEFA licencu za odigravanje evropskih utakmica.

Stadion može primiti 17.000 gledalaca, a na njemu svoje mečeve igra i reprezentacija Crne Gore.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije