Bojan Trkulja novi trener Zvijezde 09, cilj je jasan: "Potrudit ćemo se da ostanemo u ligi"
Foto: Zvijezde 09

Stigao umjesto Darka Milisavljevića

Bojan Trkulja novi trener Zvijezde 09, cilj je jasan: "Potrudit ćemo se da ostanemo u ligi" · Zvanično

E. Čaušević

FK Zvijezda 09 prije nekoliko dana neočekivano je ostao bez trenera nakon što je Darko Milisavljević podnio ostavku, no bh. premijerligaš je ekspresno uspio da pronađe zamjenu za njega.

Zvijezda 09 potvrdila je da Milisavljević više neće biti na klupi ovog kluba zbog zdravstvenih problema, te da je nakon razgovora s doktorima odlučio da je to za njega trenutno najbolje i jedino rješenje.

Odlazak Milisavljevića će sigurno biti udarac za Zvijezdu 09 jer je ovaj tim uspio da ostvari nekoliko dobrih rezultata u nastavku prvenstva i uključi se u borbu za opstanak u društvu najboljih.

Sigurno da je odlazak Milisavljevića bio iznenađenje za čelnike kluba, ali su oni brzo reagovali i uspjeli da pronađu novog trenera.

Iz Zvijezde 09 jutros je potvrđeno da će novi trener ovog tima biti Bojan Trkulja koji se vraća u svoj nekadašnji klub. Potpisao je ugovor do kraja sezone s opcijom nastavka saradnje na još godinu dana.

Oglasi

"Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a zatim i dvije godine u mađarskom fudbalu prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi.

O Wwin ligi ili kako je volim nazvati Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj.

Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom prilikom želim da pohvalim mog kolegu Darka Milisavljevića koji je stvarno napravio lijepe stvari sa ekipom i ostavio je u životu da imamo šanse da se borimo za opstanak u ligi.
Ekipa ima potencijal još da napreduje u nekim segmentima. Daću sve od sebe i potruditi se da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak u ligi", rekao je Trkulja nakon potpisa ugovora.

On će na klupi Zvijezde 09 debitovati već u subotu kada će ovaj klub u Ugljeviku dočekati Široki Brijeg u okviru 24. kola WWin lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi