Omladinska Liga prvaka u Ugljeviku: Zvijezdu 09 (ni)je pomazio žrijeb

Bh. juniorski prvak dobio protivnika

Omladinska Liga prvaka u Ugljeviku: Zvijezdu 09 (ni)je pomazio žrijeb

A. Čaušević

U omladinskoj Ligi prvaka Bosnu i Hercegovinu će za sezonu 2021/22 predstavljati Zvijezda 09. 

Zvijezda 09 je prošle sezone potpuno zasluženo stigla do titule prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, a uspjela je izboriti i pravo nastupa u elitnom takmičenju za najbolje mlade timove u Evropi.

U Nyonu je danas održan žrijeb prve runde takmičenja. Zvijezda 09 je za protivnika dobila prvaka Turske, ekipu Trabzonspora.

Prvi meč na rasporedu je 29. septembra. Domaćin na stadionu u Ugljeviku će biti Zvijezda 09. Revanš u Turskoj je na programu 20. oktobra.

Ukoliko izbaci Trabzonspor bh. juniorski prvak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz skandinavskog duela Rosenborg (Norveška) - Midtjylland (Danska).

Top Komentari

Realist
Moze se ro proc. Turci nemaju jake mlade pogone. Sve im talente razvijaju stranci.
6 1
Adnanos
Nije pomazio. Pa koga bi vi? Prvaka tunguzije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi