Zvijezda 09 sa podmlađenom ekipom, Svraka kapiten: "Težit ćemo razvoju tih momaka"

Promocija mladih igrača glavni cilj

Zvijezda 09 sa podmlađenom ekipom, Svraka kapiten: "Težit ćemo razvoju tih momaka"

S. Mlaćo
Zvijezda 09 novu sezonu Prve lige RS otvara sutra gostovanjem kod Ljubića iz Prnjavora.

Nekadašnji premijerligaš odlučio se ove sezone za mlade igrače koji će uveliko dobiti šansu, a prva prepreka u novoj sezoni bit će im Ljubić.

Medijima su se danas obratili Zlatko Krmpotić, šef stručnog štaba koji je prošle sezone sa juniorima ambicioznog kluba iz Etno sela Stanišići stigao do titule u Omladinskoj Premijer ligi BiH. Jasno je istakao da se od mlade ekipe može očekivati dosta uspona i padova, te da je glavni cilj promocija istih.

“Pripreme smo počeli 1. jula, zadovoljan sam kako je sve proteklo, a momci su izdržali sve što sam tražio od njih. Možemo biti prezadovoljni, pripreme su bile teške, a ja sam znao čime ću raspolagati, te sam odlučio da napravim dobar pripremni period. Moramo biti fizički spremni, a što se tiče rezultata u pripremnim utakmicama, meni to nije bilo u prvom planu. Mi smo najmlađa ekipa u ligi, moramo biti svjesni onoga što nosi ekipa, a to je jedna "mlađarija" i forsirat ćemo igrače koji su protekle sezone osvojili juniorsku Premijer ligu. Biće puno uspona i padova, svjestan sam toga“, ističe Krmpotić.

“Što se tiče dolazaka bila su dva. Stigao je Slaven Stjepanović, od njega uz kapitena Muamera Svraku očekujem da nosi ovu djecu. Ti mlađi igrači trebaju vidjeti taj njihov pristup i da oni budu primjer. Došao je i golman Knežević, a osam igrača smo prebacili iz juniora. Veliki broj igrača je napustio klub, selekcija je napravljena ranije, te ne želim tražiti nikakav alibi. Ne želim da kukam, igrači koji su tu za mene su najbolji igrači. Tako ćemo se i postaviti svaku utakmicu“, dodao je trener Zvijezde 09.

Kapiten Zvijezde 09 u novoj sezoni je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Muamer Svraka.

Svraka je dobro poznato lice u bh. nogometu, tri puta je osvajao trofej Premijer lige, dva puta Kupa BiH, a okušao se i u Hrvatskoj, Iranu, Estoniji, Indoneziji, Sloveniji, Kosovu, Malti...

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

“Što se tiče Zvijezde 09, poznato je da smo krenuli sa jako podmlađenim sastavom. Prošlogodišnji omladinci su bili prvaci Premijer lige i ovo je neka njihova nagrada. Čestitam im na tome, to se treba stalno spominjati jer nije baš često da se u ovoj regiji osvajaju titule, bez obzira o kojem nivou takmičenja govorimo. Svaka čast i predsjedniku na smjelosti da krene u sezonu sa osam – devet juniora, te dva malo iskusnija igrača. Što se tiče ambicija, ovo je dobra liga za razvoj igrača, a na tome ćemo i težiti. Najbitniji nam je njihov razvoj, te da uz njihovo napredovanje kroz određeni period probamo preći na veći nivo. Sa mladim igračima trebamo biti strpljivi, ali uz nas par iskusnijih te šefa vjerujem da to možemo. Mlada smo ekipa, agresivna, željna dokazivanja...“, kazao je Svraka.

“Momci žele da rade, nisu umislili da su igrači, a na nama je im pomognemo“, dodao je iskusni vezista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije