Ljepotica prvenstva pripala Krupi: Ilićev "džoker iz rukava" za veliku pobjedu nad Zvijezdom 09

Sjajna fudbalska predstava

Ljepotica prvenstva pripala Krupi: Ilićev "džoker iz rukava" za veliku pobjedu nad Zvijezdom 09

Adnan Beganović

Nastavljeno je prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske. Danas je odigran i jedan od derbija, a Krupa je u sjajanom susretu na gostovanju savladala Zvijezdu 09.

Fenomenalnu utakmicu, ljepoticu prvenstva, danas su u Etno selu Stanišići odigrali nekadašnji premijerligaši Zvijezda 09 i Krupa, a na kraju su mnogo više razloga za slavlje imali gosti.

Derbi susret 24. kola i jedan od derbija prvenstva je opravdao očekivanja. Mnogo lijepih poteza, beskompromisne borbe i pet golova mogli su vidjeti gledaoci prisutni na stadionu.

Mnogo bolje su u suret ušli izabranici Vladimira Ilića, inače lideri Prve lige Republike Srpske. Igrala se 15. minuta kada je Luka Babić doveo Krupu do prednosti.

Ipak, slavlje gostiju kratko je trajalo jer samo dva minuta kasnije Slaven Stjepanović stvari vraća na početak. Nastavile su obje ekipe sa otvorenom igrom nakon dva uvodna pogotka, a u 27. minuti ponovo Krupa stiže do prednosti. Ovaj put pogodio je Nemanja Vidović.

No, ponovo manjak koncentracije u gostujućem timu nakon vodstva i samo tri minuta kasnije Zvijezda stiže do izjednačenja. Ponovo je strijelac Stjepanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sa 2:2 se otišlo i na odmor i sve do 71. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Ilićev "džoker iz rukava" Miloš Perović postiže pogodak, koji bi na kraju mogao Krupi donijeti i titulu. Samo četrnaest minuta ranije Perović je zamijenio Hadžića. Mladi stručnjak na klupi Krupe po ko zna koji put u ovoj sezoni je pogodio.

Ova pobjeda za Krupu ima ogromnu važnost jer je jednog konkurenta u borbi za titulu izbacila iz igre (osam bodova zaostaje Zvijezd 09) a u odnosu na ostala dva, Slobodu i Slogu, koji su danas također slavili, zadržala je četiri odnosno pet bodova prednosti šest kola prije kraja.

Top Komentari

Manager
Džoker iz rukava: dobri smo s Vic_om i trener sam u tatinom klubu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti