FK Zvijezda 09 počeo sa pripremama: Pregovaramo sa četvoricom igrača

Darko Nestorović očekuje pojačanja naredne sedmice

FK Zvijezda 09 počeo sa pripremama: Pregovaramo sa četvoricom igrača

Zvijezda 09 je veoma loše počela svoju prvu sezonu Premijer lige BiH, ali se sve promijenilo dolaskom Darka Nestorovića na kormilo ekipe.

Ekipa iz Etno sela Stanišići je prvi dio sezone završila na osmom mjestu tabele sa 21 bodom, a danas su Nestorovićevi izabranici počeli sa pripremama za nastavak prvenstva i nastavak borbe za opstanak.

"Nadam se da ćemo dobro odraditi pripreme, dobro se spremiti i ući u proljeće potpuno spremni za borbu, a mislim da nas čeka zaista teška borba za opstanak u ligi", izjavio je danas Darko Nestorović za FB stranicu Zvijezde 09.

Pripreme ekipe Zvijezde 09 će trajati šest sedmica, a za to vrijeme je planirano 49 treninga, te pet pripremnih utakmica. Zvijezda 09 će prvi dio priprema odraditi u Etno selu Stanišići, dok će ekipa i stručni štab od 5. do 12. februara boraviti u Sloveniji, gdje će biti odigrane i dvije prijateljske utakmice. Generalna proba je zakazana za 16. februar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Darko Nestorović je govorio i o eventualnim transferima i pojačanjima za nastavak prvenstva.

"Otišlo je 12 igrača, javnost je već upoznata sa tim, da sada ne ponavljam o kojim se igračima radi. Što se tiče pojačanja, u pregovorima smo sa četvoricom igrača koji bi trebali pristupiti našem klubu u narednoj sedmici... Kako sam već i govorio, dovešćemo samo igrače na pozicijama na kojima smo deficitarni. Pošto nam je Damir Memović otišao jer se nije uspio dogovoriti o nastavku saradnje sa klubom dovešćemo još jednog štopera na to mjesto. Dakle radi se o četvorici igrača, da ne govorimo sada o imenima, dok se ugovori ne potpišu... Priključit ćemo ekipi i petoricu juniora, tako da ćemo pored igrača koji su već tu imati i Mijovića, Blagojevića, Svjetlanovića, Stanišića i Matića", otkrio je šef struke Zvijezde 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi