Flamengo deklasirao Gremio i zakazao finale protiv Rivera
(Foto: EPA)

Polufinale Copa Libertadoresa

Flamengo deklasirao Gremio i zakazao finale protiv Rivera

Midhat Šljivak

Nakon što je u duelu argentinskih velikana River prošao u finale Copa Libertadoresa preko Boce Juniors, drugo polufinale donijelo je duel brazilskih klubova Flamenga i Gremija.

Na kraju će u finalu igrati Flamengo koji je deklasirao rivala sa 5:0 i tako je zakazao meč protiv aktuelnog prvaka Rivera.

Rezultat iz prve utakmice od 1:1 značio je potpuno otvorenu utakmicu na legendarnoj Maracani, ali na kraju je Flamengo bio jedini tim na terenu.

Prvi pogodak pao je u 42. minuti. Henrique je zabio za 1:0, da bi u nastavku Gremio doživio potpuni potop.

Gabriel Barbosa je sa dva gola u deset minuta nastavka za prednost od 3:0 završio priču u ovom meču, da bi do kraja trijumf Flamenga samo potvrdili Mari i Ciao za konačnih 5:0.

Tako će o pobjedniku Copa Libertadoresa, po prvi put u jednoj utakmici, odlučiti brazilski i argentinski velikan, a finale je zakazano za 23. novembar u čileanskom Santiagu.

Copa Libertadores, polufinale:

Flamengo - Gremio 5:0 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi