"Nisam vjerovao da ću više igrati fudbal"
FOTO: EPA

Iskusno defanzivac sasvim iskreno

"Nisam vjerovao da ću više igrati fudbal"

Haris Zilić

Iskusni Felipe Luis (37) vratio se na teren nakon pauze zbog povrede mišića desnog bedra u finalu Copa Libertadores prošle godine.

Ovaj 37-godišjji defanzivac zaigrao je za sovj Flamengo u trijumfu protiv Nova Iguacue od 5:0, a nakon meča je rekao da je osjećaj prelijep.

"Prvo bih se zahvalio medicinskoj službi i fizioterapeutima koji su bili uz mene tokom ovih godišnjih odmora. Nisam vjerovao da ću više igrati fudbal. Povreda je bila teška", rekao je Luis i dodao:

"Jako sam se uplašio nakon povrede. Prve prognoze nisu bile dobre, ali hvala ovim momcima i cijeloj ekipi što su bili uz mene, osjećaj je nevjerovatan kada ponvo zakoračite na teren."

Istakao je i da se još osjeća umorno nakon svega.

"Trebat će vremena da se vratim u pravi ritam. Tijelo još umorno, povreda je bila jako nezgodna. Odradio sam prve treninge, zaigrao nakon oporavka. vjerujem da će do ljeta to biti u punom kapacitetu."

Oglasi

Filipe Luis iza sebe ima bogatu karijeru u Evropi.

Nosio je dres Ajaxa, Deportiva, Atletico Madrida, Chleseaja, a upravo je u dresu Jorgandžija iz Madrida pružao najbolje partije u karijeri.

U rodni Brazil se vratio u julu 2019. godine kada je potpisao za kultni Flamengo.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 44 utakmice i postigao dva gola.

Čini se da oporavak ide u pravom smjeru i da ćemo ovog defanzivca još gledati na terenma iako se govorilo završetku karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti