"Simeone nema srca, Mourinho me izdao, brat mi je kockar..."

Svojevremeno možda i najbolji bek svijeta otvorio dušu

"Simeone nema srca, Mourinho me izdao, brat mi je kockar..."

A. Čaušević

Rijetki su fudbaleri u svijetu fudbala koji pristaju pričati otvoreno o svim temama, posebno oni koji igraju na vrhunskom nivou i stalnu su u centru pažnje. 

Filipe Luis je prije pet godina bio možda i najbolji lijevi bek svijeta uz Marcela. Bilo je to u vrijeme kada je nosio dres Atletica, a dobre igre su mu donijele transfer u Chelsea.

Brazilac za Diega Simeonea kaže da je trener bez srca, ali i jedini na svijetu koji može izvući najbolje iz njega.

"Nije lako igrati za Simeonea. On nema srca. Nikada sebi neće reći: 'Jadan moj igrač, trebao bih nešto promijeniti'. Nikada ne gubi vrijeme. Nikad nismo imali zabave na treningu. U decembru sam bio prosječni lijevi bek, a u januaru najbolji na svijetu. Jedini je koji je iz mene uspio izvući maksimum."

Ispričao je kako ga se osjećao izdanim od strane Josea Mourinha koji ga je i doveo u londonske Plavce nakon što nije igrao u utakmici Liga kupa.

"Tada sam se osjećeao izdanim. Nisam htio raditi s Mourinhom još jednu godinu. Ali ko je mogao njega kriviti. Pobijedili smo u finalu i osvojili medalju."

Otkrio je i veliki porodični problem kojeg nastoji da riješi.

"Moj brat ima problema sa kladionicama. Ovisnik je o klađenju. Izgubio je mnogo novca", govori 35-godišnji fudbaler Flamenga.

Dodao je i da mu je najteže pao poraz u finalu Lige prvaka 2016. godine kada je Real poslije penala pobijedio Atletico.

"To je bila moja najbolja sezona u životu. Dosta sam plakao", završio je Luis.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Ali Mozzart daje najbolje kvote a oni koji imaju problema sa kockom neka se pocnu i drogirat.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi