Flensburg preko Wetzlara u polufinale

Poznati svi učesnici Final Foura njemačkog kupa

Flensburg preko Wetzlara u polufinale

Večeras su odigrane utakmice četvrtfinala njemačkog rukometnog kupa nakon kojeg su poznati svi učesnici Final Foura u Hamburgu. 

Najlakši posao imao je Rhein-Neckar Lowen koji je protiv drugoligaša Bad Schwartaua slavio sa 33:23, te odradio lakši trening na putu prema završnici. 

Polufinale su izborili još Flensburg, Fuche Berlin i Melsungen. Flensburg je u odličnoj utakmici slavio protiv Wetzlara sa 25:19, dok je malo iznenađenje napravio Melsungen pobjedom protiv Goppingena 30:27. 

U derbiju četvrtfinala Fuche je predvođen odličnim Ikerom Romerom, koji je postigao devet golova, slavio pobjedu protiv Lemga rezultatom 26:23. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.