Floccari s dva gola nanio poraz bivšem klubu

Parma - Lazio 3:1

Floccari s dva gola nanio poraz bivšem klubu

Edmir Škorić

Savladavši Lazio s 3:1 u 30. kolu italijanske Serije A, nogometaši Parme napravili su dobar iskorak u borbi za opstanak.

Nakon što su Catania i Milan odigrali 1:1, u drugoj utakmici 30. kola Serije A, posljednjoj subotnjeg programa, Parma je savladala Lazio rezultatom 3:1.

Bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi imale imperativ pobjede. Rimljanima je pobjeda bila potrebna da učvrsti treću poziciju, a Parmi da se odmakne od "ugrožene" trojke i mirnije uđe u finiš sezone.

Uspjeli su u svojoj nakani izabranici Roberta Donadonija. Ponajviše im je u tome pomogao Sergio Flocari, 30-godišnji ofanzivac koji je ove sezone stigao upravo iz Lazija. Svom je bivšem klubu Floccari postigao dva pogotka.

Bio je strijelac drugog Parminog gola u 12. minuti, a i onog trećeg, posljednjeg u 72. minuti za 3:1. Prethodno je McDonald Mariga u šestoj matirao gostujućeg golmana Federica Marchettija, a jedini gol za nebesko-plave postigao je Lionel Scaloni u 37. minuti.

Dodajmo da bh. reprezentativac Senad Lulić nije igrao za Lazio zbog povrede i vratit će se na travnjak tek krajem mjeseca aprila.

Ova pobjeda za navijače Parma je posebna i iz razloga što u prethodnih osam utakmica nisu imali priliku da slave. Parma je u tom razdoblju uglavnom remizirala ili bivala poražena.

Serija A, 30. kolo:
Parma - Lazio 3:1 (Mariga 6, Floccari 12, 71/ Scaloni 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.