Florentino Perez prelomio, "buntovnika" stavio na prodaju: "Dajte 150 miliona i vodite ga"

Katalonski Sport donio detalje

Florentino Perez prelomio, "buntovnika" stavio na prodaju: "Dajte 150 miliona i vodite ga"

Admin Čaušević

Florentino Perez ne želi nezadovoljne igrače u svlačionici Reala i spreman ih je prodati bez obzira što su donijeli dosta toga na terenu. Tako je katalonski Sport u utorak donio vijest kako su Kraljevi spremni prodati svoju veliku zvijezdu.

Real Madrid spreman je prodati Rodryga i odredio je traženu cijenu za Brazilca prema katalonskom Sportu.

Rodrygo se pridružio Los Blancosima iz Santosa 2019., nakon što je Florentino Perez sklopio ugovor vrijedan 45 miliona eura za njegove usluge.

Do sada se na Bernabeuu pokazao kao odličan u ključnim ulogama koje je odigrao u pohodu na dvije Ligi prvaka i tri trijumfa u La Ligi zajedno sa sunarodnjakom Viniciusom Jr.

Međutim, uoči posljednjeg finala Lige prvaka na Wembleyju protiv Borussije Dortmund prije dvije sedmice Rodrygo je razljutio navijače izjavama danim u intervjuima.

Pa sve je moguće. Imam ugovor ovdje, ali ne znam šta donosi sutra", rekao je Rodrygo te na neki način iskazao svoje nezadovoljstvo.

Oglasi

Budući da su već potvrđeni dolasci Kyliana Mbappea i Endricka u ekipu Carla Ancelottija, Rodrygo će se suočiti s većom konkurencijom za minute u prvih 11 i navodno će tražiti transfer u Premiership.

Izgleda da je na kraju dosta svega i samom Perezu koju je odredio cijenu za Rodryga. Ko dođe s ponudom od 150 miliona eura odmah može dobiti Brazilca.

Ne tako davno je navodno Liverpool došao s ponudom od 120 miliona eura, ali je prema izvještajima El Chiringuita, Real Madrid tu ponudu odbio.

Osim Liverpoola interes za Rodryga pokazuje i Manchester City Pepa Guardiole, dok se prethodnih dana pisalo i o transferu u Chelsea koji posljednjih godina ne pita za cijenu.

Navadno u Realu već znaju šta bi uradili s novcem od prodaje Brazilca. Odmah bi krenuli po Erlinga Haalanda koji za 2025. godinu ima otkupnu klauzulu od 175 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Katalonski list prenosi hahahahha.
2 0
Samorealno123
A nevjerovatno svaki dan lik pise iste gluposti i kaze katalonski sport. Prvo je o modricu stalno pisao sad kako je ovaj potpisao, rodrigo. Bola imas 3 4 novinara u svijetu, njih pratis i objavis ovdje lagano. Ofiras se samo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi