Florentino Perez priziva moćnu Super ligu, stigao mu je odgovor: "To je savršeno... za bankrot!"

Tebas protiv nove lige

Florentino Perez priziva moćnu Super ligu, stigao mu je odgovor: "To je savršeno... za bankrot!"

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez nema apsolutno ništa protiv Super lige koju bi igrali najbogatiji timovi na svijetu.

Posljednjih mjeseci sve se češće nagađa o skorom stvaranju Super lige, koja okuplja najbolje klubove u Evropi (čitaj: najbogatije). Još uvijek nije jasno ko bi sve igrao u istoj, no za pretpostaviti je da su to ekipe poput Reala, Barcelone, Atletica, Manchester Uniteda, Cityja, Liverpoola, PSG-a, Chelseaja, Juventusa...

"Moramo inovirati i pronaći formule kako bi nogomet ostao atraktivan. Trebamo novi zamah da odgovorimo na trenutnu situaciju. Posljednjih smo sedmica vidjeli zasićenje nogometa. Igrači imaju zdravstvenih problema. Promjene u nogometu ne mogu čekati", rekao je nedavno Florentino Perez .

Iako nije izričito spomenuo, prvi čovjek Reala se vjerovatno pozivao na formiranje Super lige.

Javier Tebas, vodeći čovjek španske La Lige, odgovorio je Perezu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Superliga je izvrstan projekat. Savršeno za bankrot. Pa, Superligu je zapravo nemoguće napraviti. Ako neko također kaže da je to profitabilan format, on ne poznaje dobro nogometnu industriju", rekao je Tebas, prenosi Goal.com.

"Superliga je veliki rizik. Englezi su nogometna sila i ne žele Superligu. Ako Premier liga i Liga prvaka dobro rade, zašto to mijenjati?", dodaje Tebas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

El_Matador
Napravite europsku fudbalsku superligu po uzoru na NFL ili druge američke sportske franšize!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti