Saigračima je u slučaju osvajanja Eura izdao "ludu naredbu", a večeras doživio poniženje!

Pred ključni meč

Saigračima je u slučaju osvajanja Eura izdao "ludu naredbu", a večeras doživio poniženje!

Admin Čaušević

Nema ništa čudno u tome da mlade zvijezde na sebe pažnju privuku neobičnim frizurama ili načinom oblačenja. 

Pred Evropsko prvenstvo Phil Foden je šokirao svojom frizurom. Ošišao se i ofarabao kosu u plavu jer je želio da bude kao Paul Gascoigne na Euru 1996. godine.

Popularni Gazza je tada briljirao, međutim Gordi Albionu nije uspio donijeti titulu najbolje reprezentacije Starog kontinenta nakon poraza u polufinalu na penale od Njemačke.

Mlada zvijezda Manchester Cityja je u ponedjeljak naredila svojim saigračima da se ofarbaju u plavo i ošišaju da identičan način kao on.

Stariji ljubitelji će se sjetiti Svjetskog prvenstva 1998. godine kada se cijela reprezentacije Rumunije predvođena Georgijem Hagijem ofarbalo u plavo i tada izazvala dosta pažnje.

Oglasi

Međutim i nepuna 24 sata nakon ove "lude naredbe" Foden je na neki način ponižen jer se uopšte nije našao u kombinacijama za utakmicu trećeg kola protiv Češke.

Gareth Southgate je odlučio da 21-godišnjaka potpuno izostavi iz ekipe te da uopše ne računa na njegove usluge u odlučujućem meču za prvo mjesto u grupi.

World Cup 2014 countdown: Romania go blonde in 1998 | The Independent | The  Independent

Interesantno da je Foden doputovao s ostatkom ekipe na Wembley, ali je umjsto na teren ili klupi završio u svečanoj loži kultnog stadiona.

Inače, Foden je u prva dva kola bio starter protiv Hrvatske i Škotske, ali je isto tako dobio po žuti karton u oba meča pa je vjerovatno to razlog zašto ga Southgate nije uvrstio u tim.

Top Komentari

bavarac28
Kretenski naslov kao i uvijek!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti