Pogledajte kojih pet ekipa sigurno ide u osminu finala bez obzira na rezultate u posljednjem kolu

Završava se grupna faza na Euru

Pogledajte kojih pet ekipa sigurno ide u osminu finala bez obzira na rezultate u posljednjem kolu

Endin Čaušević

Do kraja grupne faze Evropskog prvenstva ostalo nam je još da pogledamo utakmica u grupama D, E i F koje su na rasporedu danas i sutra.

Situacija je jasna što se tiče grupa A, B i C, a plasman u osminu finala Evropskog prvenstva iz ovih grupa izborili su Italija, Vels, Belgija, Danska, Holandija i Austrija koji čekaju svoje protivnike u nokaut fazi.

Danas i sutra ćemo saznati imena svih učesnika u osmini finala, a poznato je da će se tu naći i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Što se tiče današnjeg programa očekuje nas rasplet u Grupi D gdje se večeras mečevi igraju od 21 sat, a sastaju se Hrvatska - Škotska i Engleska - Češka.

Međutim, situacija u ovoj grupi je jasna jer su Engleska i Češka sigurno u osmini finala, dok Hrvatima ili Škotima treba pobjeda kako bi bili na mjestu najboljih trećeplasiranih ekipa.

Oglasi

Pored ove grupe sutra se igraju i mečevi u grupama E i F. Od 18 sati ćemo gledati mečeve Slovačka - Španija i Švedska - Poljska, dok u terminu od 21 sat igraju Njemačka - Mađarska i Portugal - Francuska.

No, pored reprezentacija koje su se već plasirale dalje poznata su i imena ekipa koje sigurno idu u osminu finala bez obzira na rezultat u mečevima posljednjeg kola.

Naime, Francuska, Engleska, Češka, Švedska i Švicarska sigurno idu u osminu finala Evropskog prvenstva jer već imaju po četiri osvojena boda i ne ovise o rezultatima u posljednjem kolu, te sigurno u najgorem slučaju idu u narednu fazu kao najbolje trećeplasirane ekipe.

U borbi za mjesto među najboljim trećeplasiranim ekipama su još Finska i Ukrajina koji ovise o rezultatima ostalih ekipa, te se nadaju da će se na kraju naći u nokaut fazi.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ukrajina je zbog gol razlike u boljoj situaciji od Finske kojoj treba čudo u preostalim mečevima da se plasira u osminu finala.

Već su poznata i dva para osmine finala Evropskog prvenstva, a to su Italija - Austrija i Vels - Danska, a ovi mečevi na rasporedu su 26. juna. Vels i Danska igraju u Amsterdamu od 18 sati, dok Italija i Austrija svoj meč igraju na Wembleyju od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi