Forlan i Seedorf nastavljaju terorisati brazilske golmane

Novi golovi u brazilskoj Seriji A

Forlan i Seedorf nastavljaju terorisati brazilske golmane

A. Haznadarević

Clarence Seedorf i Diego Forlan, igrači koji su dugi niz godina igrali u nekim od najboljih evropskih klubova, odlično su se snašli i na novom tlu, gdje baš kao i u mlađim danima i dalje predstavljaju prave noćne more protivničkih golmana.

Kompletirano je i 32. kolo brazilske Serije A, a posljednja dva susreta ovog kola, koje su odigrali Vasco da Gama i Internacional, te Figueirense i Botafogo, obilježili su svojim pogocima Forlan i Seedorf.

 

Forlanov Internacional je rezultatom 2:1 u gostima pobijedio Vasco da Gamu, nakon  preokreta koji je režirao Diego Forlan. Bivši napadač Manchester Uniteda, Atletico Madrida i Intera, pogodio je u 34. i 45. minutu susreta.

 

U drugom duelu , Seedorfov Botafogo je također u gostima slavio protiv Figueirensea rezultatom 2:0, a nakon uvodnog pogotka mladog Bruna Mendesa, u listu strijelaca se upisao i legendarni Holanđanin Clarence Seedorf.

 

Seedorfu je ovo bio sedmi gol od dolaska u Brazil, dok Forlan trenutno na kontu ima dva gola manje.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.