Forlan karijeru nastavlja u Japanu

Forlan karijeru nastavlja u Japanu

Edmir Škorić

Iskusni urugvajski napadač Diego Forlan karijeru nastavlja u japanskom klubu Cerezo Osaka.

Forlan je postati jedan od najistaknutijih igrača u japanskom prvenstvu u posljednjih nekoliko desetljeća. 

Tridesetčetverogodišnji Urugvajac će tako svoju karijeru nastaviti izvan Evrope, gdje je sa dosta uspjeha branio boje Manchester Uniteda, Intera i Atletico Madrida.

Osaka je odbila otkriti financijske uvjete sporazuma, a japanski mediji tvrde da će Forlan zaraditi 5.8 miliona dolara za sezonu. 

"Razina nogometa ovdje je vrlo visoka i s tehničkoig i fizičkog stajališta, pa ako ništa drugo, mislim da će to biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo", rekao je Forlan, koji će igrati s Urugvajom sljedećeg ljeta na Mundijalu u Brazilu.

VIše od 1.000 navijača Osake dočekalo je Forlana ispred stadiona. "Nikada nisam imao takav prijem, Ovo mi je treća posjeta Japanu, uvijek sam impresioniran razinom poštovanja kojeg imaju ovi ljudi".

Forlan je zabio 10 golova u 34 utakmice prošle sezone za brazilski Internacional i doista ima impresivnu karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.