Forlan o igraču Reala: On će biti ključan igrač Urugvaja u budućnosti
Forlan je pohvalio Valverdea

Mladi igrač igra sjajno ove sezone

Forlan o igraču Reala: On će biti ključan igrač Urugvaja u budućnosti

S. Pašalić

Legendarni urugvajski napadač, Diego Forlan, govorio je o svom sunarodnjaku i igraču Real Madrida, Federicu Valverdeu.

Kraljevski klub je tokom cijelo ljeta želio dovesti pojačanja u veznom redu i na meti je bilo nekoliko sjajnih igrača, ali na kraju niko od njih nije došao.

Nakon toga je Valverde počeo pružati sjajne partije pa su u Madridu na kraju odustali i od dovođenja Paula Pogbe u januaru.

Forlan je govorio o 21-godišnjem igraču s kojim je igrao zajedno 2015. godine u Penarolu i istakao da će on u budućnosti biti ključan igrač reprezentacije Urugvaja.

"Već ste tada mogli vidjeti ključne znakove velikog talenta i već sa 17 godina bio je snažan igrač s velikom sposobnošću čitanja igre. Bio je brz i posjedovao je 'raketni udarac'. Svi smo osjećali da bi, ako ostane na stazi, stvarno mogao postati izvrstan igrač.", rekao je Forlan pa nastavio:

"Da budem iskren, nisam iznenađen sa njegovim nastupima ove sezone. Nisam sumnjao u igrača, a moje su sumnje bile rezerviranije za klub. Toliko puta smo vidjeli ove mlade igrače kako se šalju na posudbu, kao što je bio slučaj u prošloj sezoni."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponekad se mlađi igrači trude probiti se u prvi tim i završe karijeru u klubovima kojima budu posuđeni. Srećom to nije slučaj za Valverdea. Real Madrid pokazao je veliko strpljenje s njim i s vremenom nam počinje pokazivati sjajnog igrača za kojeg smo svi znali da može biti."

"Prije nekoliko godina rekao sam da će on u budućnosti biti standardni nosilac urugvajskog nogometa. Osjećam da igra dobro kad ima slobodu. Kada igra u sredini, može pružiti asistencije, zabiti i unaprijediti utakmicu.", dodao je Forlan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi