Forma na strani Borca, tradicija ipak na strani Vukova: Borac bez boda zadnjih pet mečeva
Detalj sa posljednjeg međusobnog susreta Olimpika i Borca

Forma na strani Borca, tradicija ipak na strani Vukova: Borac bez boda zadnjih pet mečeva

A. Beganović

Posljednjeplasirani Olimpik će danas na Otoci dočekati drugoplasirani Borac i ukoliko bi se gledala tabela i forma, Banjolučani su apsolutni favoriti.

Međutim, ukoliko se pogleda tradicija, onda popularni Vukovi sa Otoke se imaju pravo nadati dobrom rezultatu.

Odigrala su ova dva kluba u Premijer ligi BiH 14 utakmica, Olimpik je slavio sedam puta, Borac četiri, a tri meča su završena bez pobjednika.

A, da stvar bude gora po Borac, posljednjih pet prvenstvenih mečeva dobio je Olimpik, dva prije toga su završena bez pobjednika, a Banjolučani su posljednji trijumf upisali još davne 2012. godine. Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci slavio je Borac 2:1. Pogotke za ekipu iz Banja Luke su postigli Raspudić i Stokić, dok je za Olimpik strijelac bio Karić.

Što se tiče utakmica odigranih na Olimpikovom terenu, tri su završene bez pobjednika, tri puta je slavio Olimpik, dok je samo jednom Borac upisao tri boda. I to u prvom međusobnom duelu ove dvije ekipe kada je Borac slavio 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji put Banjolučani su neporaženi izašli iz duela sa Olimpikom 10. avgusta 2013. godine. Đelmić je tada doveo Borac do prednosti, a Rizvanović je domaćem Olimpiku donio bod.

Današnji protivnici svoj posljednji međusobni okršaj imali su 5. marta 2016. godine u Sarajevu. Olimpik je golovima Muharemovića, Anđušića i Uzelca slavio sa ubjedljivih 3:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

www1
1 federalno USKORO
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije