Formira se balkanska liga?
Vladan Lukić, predsjednik Crvene Zvezde

Formira se balkanska liga?

Vladan Lukić, predsjednik Crvene Zvezde, poslije jučerapnje utakmice u Plovdivu protiv Lokomotive, najavio je pokretanje Asocijacije balkanskih klubova.

Lukić je bio na sastanku sa predsavnicima Lokomotive iz Plovdiva i CSKA iz Sofije na kojem je postignut dogovor o formiranju Asocijacije balkanskih klubova koju bi činili najbolji klubovi iz Bugarske, Srbije, Rumunije, Grčke i Turske.

Cilj je da se uspostavi saradnja među balkanskih klubovima, a zatim i zajedničko takmičenje. U novembru u Sofiji bit će održan sastanak na ovu temu. Domaćin će biti CSKA koji će uputiti pozive drugim klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.