Formira se reprezentacija Velike Britanije
Ferguson bi mogao biti selektor Britanaca na OI

Izvršni komitet FIFA odobrio

Formira se reprezentacija Velike Britanije

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. biće formirana fudbalska reprezentacija Velike Britanije. Zeleno svijetlo dao je Izvršni komitet FIFA na sjednici u Tokiju, a čemu su se ranije protivili FS Engleske, Velsa, Škotske i Sjeverne Irske.

Iz Svjetske fudbalske asocijacije dali su garancije da formiranje reprezentacije VB neće ugroziti statuse FS Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske u FIFA-i.

Već sada pominje se kako bi selektor Velike Britanije na fudbalskom turniru na Olimpijadi u Londonu mogao biti trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson. Navodno po ovom pitanju sa njim je razgovarao i britanski premijer Gordon Brown, pišu ostrvski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.