Formirana dva klana u PSG-u, nije teško pogoditi ko su vođe istih

Nesuglasice u timu

Formirana dva klana u PSG-u, nije teško pogoditi ko su vođe istih

Edmir Škorić

U svlačionici francuskog prvaka PSG-a postoje dva klana, tvrdi francuski Figaro.

Navodi se da je sve zakuhao sportski direktor kluba Leonardo koji je došao na ideju da umjesto Thomasa Tuchela za trenera dovede Massimiliana Allegrija. Upravo to je izazvalo pobunu i podjelu unutar svlačionice.

Navodno iza svega tinja sukob Neymara i Kyliana Mbappera jer Tuchel želi Brazilca za vođu tima, dok je mladi Francuz uoči sezone tražio ulogu prve zvijezde i veća primanja od Neymara, koji je i dalje prvo ime na Parku Prinčeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tuchel i Mbappe su imali određenih nesuglasica ranije, a Mbappeov prijedlog da postane lider ekipe i najplaćeniji igrač jasno je zasmetao Neymaru, kojem je također zasmetalo i to što je Francuz predložio da igračima bude smanjena plata 70 posto jer je sezona u Francuskoj okončana prije kraja.

Neymar je protiv i stvorio je klan u kojem su Thiago Silva, Edinson Cavani, Ander Herrera, Juan Bernat i Angel Di Maria. Mbappe ima neke druge igrače na svojoj strani, ali pitanje je šta će se desiti ako dođe Allegri i na koji način će tim funkcionisati u preostalim mečevima Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi