Nezapamćeno: Ovo na slici je autobus s igračima koji kreću na najveću utakmicu u historiji

Sve gori, doslovno

Nezapamćeno: Ovo na slici je autobus s igračima koji kreću na najveću utakmicu u historiji

Edmir Škorić

Rijetko šta kao nogomet može da učini ljude sretnima i ponosnima, a emocije koje sa sobom nose navijači nogometnih timova su jednostavno ogromne.

Brazilski klub Fortaleza je po prvi put u polufinalu Copa Sudamericane, a navijači su nogometašima na aerodromu priredili impresivan oproštaj.

Iako je ovaj klub godinama u najvišem rangu brazilskog nogometa, ove sezone tek dosegli su vrhun ac. U noći sa utorka na srijedu igrat će polufinale Copa Sudamericane protiv još jednog brazilskog kluba, Corinthiansa iz Sao Paula.

Navijači tima sa sjeveroistoka Brazila osigurali su nezaboravan ispraćaj svom timu na aerodromu Pinto Martins. Scene koje će svi, naročito nogometaši ovog tima, zauvijek da pamte.

Prije samo šest godina, Fortaleza je igrala u trećeligaškoj Seriji C. Nakon promocije u drugoligašku Seriju B, klub iz države Ceara uspio je čak i da se plasira u gornji dom Brazila 2018. godine.

Oglasi

Godine 2021. argentinski trener Juan Pablo Vojvoda ih je vodio čak do četvrtog mjesta. Prošle sezone klub je prvi put nastupio u Copa Libertadores, najvećem južnoameričkom klupskom takmičenju.

[twitter]https://twitter.com/topfootyviews/status/1706321664953262185[/twitter]

Pored dobrog, modernog nogometa, navijači Fortaleze su prošle godine posebno impresionirali svojim glasnim, melodičnim pjesmama i impresivnim koreografijama.

Ove sezone tim i navijači izazivaju pometnju u Copa Sudamericana. Vojvodin tim pobijedio je u osam od deset utakmica na međunarodnoj sceni. I u ligi stvari idu dobro. Polufinale Copa Sudamericana je zasluženi vrhunac napornog putovanja.

Klub nikada nije uspio proslaviti nacionalnu ili čak internacionalnu titulu. Tim se shodno tome euforično opraštao na aerodromu prije vjerovatno najvažnije utakmice u historiji kluba.

Igrači i stručni štab pratili su spektakl sa povišene platforme u dijelu aerodroma za odlaske. Fortalezine pristalice dale su vjetar u leđa igračima, no velika borba njih čeka u Sao Paulu večeras u 2 sata i 30 minuta nakon ponoći.

Ukoliko Fortaleza ostvari dobar rezultat na ovom gostovanju, u revanšu ima sve da gori. Inače, u drugom polufinalu sastaju se Defensa y Justicia iz Argentina i ekvadorski LDU Quito.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti