Fortuna i Mainz remijem zatvorili 24. kolo Bundeslige

Podjela bodova u Düseldorfu

Fortuna i Mainz remijem zatvorili 24. kolo Bundeslige

A. Haznadarević

Remijem Fortune i Mainza, okončano je 24. kolo njemačke Bundeslige, a rezultat na kraju meča je glasio 1:1.

Gostujući Mainz je u ovaj susret ušao sa prednošću od šest bodova, te je imao priliku da u slučaju pobjede sa devetog mjesta napreduje za dvije ili tri pozicije. S druge strane domaći tim je morao doći do bodova kako bi se osigurao od pozicija koje vode u niži rang takmičenja.

 

Dobro je i krenulo za tim iz Düsseldorfa, budući da je nespretni Bo Svensson u 6. minutu poslao loptu iza leđa svog golmana, te tako donio vodstvo Fortuni.

 

Ipak, četiri minuta pred kraj Mainz je poravnao preko Ivana Klasnića, a kako do kraja meča nije bilo promjene rezultata, ispostavilo se da je tako Klasnić i postavio konačnih 1:1.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo

Fortuna - Mainz 1:1 (Svensson (AG) 6 / Klasnić 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.