Fortuna nastavila veliku seriju

Fortuna nastavila veliku seriju

Utakmicom dizeldorfske Fortune i Furtha, kompletirano je 16. kolo druge njemačke Bundeslige. Fortuna je slavila rezultatom 2:1 i tako ostala jedina neporažena ekipa u 'cvajti'.

Fortuna je u Dizeldorfu, na svojoj ESPRIT Areni dočekala momčad Greuter Furtha, slavivši sa 2:1. Oliver Fink u 18. minuti dovodi domaće u vodstvo. To je bio drugi ovosezonski pogodak za njemačkog veznjaka.

Šest minuta pred kraj prvog poluvremena, dosuđen je jedanaesterac za domaću ekipu, a siguran izvođač bio je Jens Langeneke. Prvo poluvrijeme je okončano sigurnom prednošću domaćih.

Sve što su gosti uspjeli uraditi do kraja, bio je utješni pogodak Edgara Priba iz 63. minute. To je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Fortuna je ovim rezultatom ostala jedina neporažena ekipa u "cvajti", a također, našla se na prvoj poziciji ligaške tabele. Furth i dalje ostaje na solidnoj četvrtoj poziciji.

2. Bundesliga, 16. kolo (ponedjeljak):
Fortuna - Furth 2:1 (Fink 16, Langeneke pen. 39 / Prib 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.