Foster 'častio' Topnike: Arsenal s igračem više strepio u Watfordu

Bitna pobjeda Arsenala

Foster 'častio' Topnike: Arsenal s igračem više strepio u Watfordu

E. Škorić
Teme:

U posljednjem susretu 34. kola engleske Premier lige Arsenal je slavio u Watfordu s minimalnih 1:0.

Svi su se u Arsenalu, i s potpunim pravom, plašili gostovanja u Watfordu, koji je rasterećen i koji je znao da pomrsi račune velikanima ove sezone. Ovaj tim je i večeras pokazao dobro izdanje, no s igračem manje skoro 80 minuta nisu mogli da izbjegnu poraz portiv Arsenala.

Za goste iz Londona ovo je bila izuzetno bitna pobjeda i njome su se vratili u Top 4, s tim da imaju utakmicu manje od petoplasiranog Chelseaja koji također ima 66 bodova.

Arsenal je poveo u 10. minuti. Golman domaćih Foster je bio neoprezan, Aubameyang ga je pratio i zabio pogodak, a samo minutu kasnije Deeney je dobio direktan crveni karton jer je udario u lice Torreiru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je meč do kraja obilovao šansama na obje strane, mreže su mirovale. Najbolju za goste imao je Mkhitaryan u 57. minuti, kada je ostao sam pred golom, ali je Foster odbranio njegov pokušaj.

U 62. minuti Adam Masina projektilom drma prečku Arsenalovog gola. Imao je i Gray šansu 81. minuti, domaćin je svim silama želio da izjednači, ali se Arsenal odbranio i došao do bitne pobjede.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dobojan90
Valjda je Watford dobio crveni, ja novinara i govana mati moja!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi