Fotografija o kojoj svi 'bruje': Detalj od prije osam godina se danas 'osvetio' Elfu?

Tada je plakao Lampard, danas Neuer

Fotografija o kojoj svi 'bruje': Detalj od prije osam godina se danas 'osvetio' Elfu?

Južna Koreja je danas izbacila veliku Njemačku sa Svjetskog prvenstva, a čini se kako se popularnom Elfu polako vraćaju neke ranije nepravde.

Sjetite se samo Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je reprezentacija Njemačke u osmini finala igrala protiv Engleske i na kraju prošla dalje zahvaljujući pobjedi od 4:1.

Ipak, rezultat je tada mogao biti mnogo drugačiji da je bilo sudijske pravde. Naime, Njemačka je vodila sa 2:1 u 38. minuti kada je Frank Lampard šutirao, lopta je prešla gol crtu, ali sudac to nije vidio i ostalo je 2:1.

Golman Njemačke je tada bio baš Manuel Neuer i sigurno je u tom trenutku imao razloga za slavlje. Ipak, danas je tačno osam godina od tog meča, a Manuel mNeuer je u suzama zbog ispadanja sa Mundijala.

Sve se vraća, sve se plaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi