Scena sa kraja meča izazvala veliku pažnju: Dok su Šveđani slavili, šta su radili Meksikanci?

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane

Scena sa kraja meča izazvala veliku pažnju: Dok su Šveđani slavili, šta su radili Meksikanci?

Reprezentacija Švedske plasirala se danas u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je porazila Meksiko sa 3:0 u posljednjem meču grupne faze takmiečnja.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Šveđani su krenuli jedan prema drugom kako bi počeli veliko slavlje, ali isto nisu mogli uraditi i Meksikanci koji su također prošli dalje.

Razlog je veoma jednostavan. Reprezentativci Meksika u tom trenutku još nisu znali kakav je rezultat na meču Južna Koreaja-Njemačka, iako su njihovi navijači pred sami kraj počeli da slave jer su Koreanci poveli sa 1:0.

Ipak, njihove fudbalere je očito zbunila kasnija reakcija navijača koji su se počeli fatati za glavu jer je gol poništen, ali nakon toga je priznat jr je sudac provjerio snimak i vidio da nije bio u pitanju ofsajd.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo kako bilo, jedno je sigurno - Meksikancii sada bez problkema mogu slaviti osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi