Fowler: Ferdinand je bio spreman zaigrati sa Terryjem

Veteran o sukobu 'Hodgson-Ferdinand'

Fowler: Ferdinand je bio spreman zaigrati sa Terryjem

Nekadašnji napadač Liverpoola, Robbie Fowler izjavio je da Rio Ferdinand nije izostavljen iz Engleske reprezentacije iz fudbalskih razloga kao što to tvrdi Roy Hodgson.

"Nema šanse da je Rio izostavljen zbog fudbalskih razloga. Nema šanse. Javnost to zna. Razlog je njegov brat, Anton, koji je bio vrijeđan od strane Johna Terryja", kazao je Fowler te je dodao:

"Ferdinand se sastao sa Hodgsonom ubrzo nakon što je on imenovan za novog selektora i rekao mu je da je voljan igrati u reprezentaciji, rame uz rame sa Terryjem".

Nakon što se povrijedio Gary Cahill, Hodgson je izazvao negodovanje velikog dijela engleske javnosti pozvavši mladog Martina Kellyja, a ni Fowler nije baš najzadovoljniji tom odlukom.

"Igrao sam sa Ferdinandom u Leedsu. On je fantastičan igrač koji odlično čita igru. Odigrao je 30 utakmica za Manchester United protekle sezone i umalo osvojio prvenstvo. Fudbalski razlozi?", za kraj je rekao Fowler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.