Fowler karijeru nastavlja u Australiji
Proslava postignutih golova koja je obilježila Fowlerovu karijeru

Fowler karijeru nastavlja u Australiji

Adnan Beganović

Bivša zvijezda engleske fudbalske reprezentacije i Liverpoola, Robbie Fowler, potpisao je dvogodišnji ugovor sa novim australskim prvoligašem, North Queensland Furyjem. 

Nort Queensland je jedan od dva nova fudbalska australska kluba koji će se pridružiti proširenoj australskoj A-ligi od sezone 2009/10.

Predsjednik australskog kluba, Don Matheson, izrazio je veliko zadovoljstvo potpisom Fowlera jer smatra da će ovaj nekadašnji engleski reprezentativac biti pojačanje i u igračkom i u marketinškom pogledu.

Robbie Fowler je za otočke medije izjavio da je jako zadovoljan potpisom za novog australskog ligaša, te da su mu ponuđeni sjajni uslovi koje nije mogao odbiti.

Zadnji klub za koji je Fowler nastupao bio je Blackburn, s kojim je raskinuo ugovor krajem prošle godine.

Ovaj nekada sjajni napadač, osim za Blackburn, u karijeri igrao za Leeds, Manchester City, Cardiff, te u dva navrata za Liverpool u kojem je pružao sjajne partije i bio idol najboljih svjetskih navijača. U dresu "redsa" zabio je 183 gola u 369 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.