Fowler traži novi klub u Australiji

Fowler traži novi klub u Australiji

Edmir Škorić

Australski reprezentativac Robbie Fowler nakon samo jedne provedene sezone u North Queensland Furyju, traži novi angažman, očito nezadovoljan financijskom situacijom u sadašnjem klubu.

Robbie Fowler, nekadašnji veznjak Liverpoola, prošle je godine potpisao za australski Fury, no zbog financijskih problema tog kluba, 35-godišnjak je prekinuo trenutni uogovor i u potrazi je za novim klubom u Australiji.

Navodno su se za njegove usluge zagrijali Perth Glory i Sydney FC, što su potvrdili i u Furyju.

"Rukovodstvo kluba je raspravljao s Fowlerom i imali smo želju da on otane i naredne godine s nama. Iznenađeni smo saznanjem da su drugi klubovi nude više od prethodnog ugovora s Furyjem. To je razočaravajuće za nas i naše fanove, ali moramo priznati da su velike šanse da Fowler zaigra negdje drugdje", kazao je Archie Fraser, izvršni direktor Furyja.

Perth Glory je, navodno, spreman ponuditi 750.000 australskih dolara 35-godišnjem Fowleru i njihov trener Dave Mitchell se nada da će se to i dogoditi.

"On je prvi na spisku naših pojačanja i doista mu želimo pokazati što mu možemo ponuditi. Znamo da on želi ostati u Australiji i da će prihvatiti bilo koji australski klub."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.