Fracuska bez poraza u četvrtfinale

Srbija se probudila u drugom krugu

Fracuska bez poraza u četvrtfinale

M. Maksimović

Češka, Srbija, Bjelorusija i Francuska čekaju svoje protivnike u četvrtfinalu Eurobasketa. Fracuskinje su i drugi krug zaključile bez poraza.

U posljednjem susretu grupe F, Francuska je savladala Bjelorusiju 58:50. Bjeloruskinje su završile na trećem mjestu sa omjerom 3-2.

Isti omjer je imala i Srbija nakon trijumfa nad Češkom 75:59, ali su izabranice Marine Maljković bile bolje u međusobnom omjeru sa Bjelorusijom.U drugom krugu takmičenja Srbija je ostvarila maskimalne tri pobjede. U utakmici bez rezultatskom značaja Velika Britanija je nadigrala Hrvatsku 85:79.


U grupi E će Španija i Turska u međusobnom susretu odlučiti ko će na prvo mjesto.Italija ima dvije pobjede i dva poraza, dok su Crna Gora i Švedska na 1-3.Švedska treba igrati protiv Slovačke, Crna Gora sa Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.