Francesco Totti hladnokrvno postavio na mjesto svoje Italijane: "Protiv Hrvatske neka odmah..."

Azzurrima prijeti ispadanje

Francesco Totti hladnokrvno postavio na mjesto svoje Italijane: "Protiv Hrvatske neka odmah..."

Admin Čaušević

Italija ne smije izgubiti od Hrvatske ukoliko želi zagarantovan nastup u nokaut fazi Evropskog prvenstva. Ali nakon razočarenja protiv Španije više ništa nije sigurno za Azzurre.

U meču drugog kola protiv Španije Italija je zaista izgledala očajno. Izabranici Luciana Spalettija nisu pokazali ništa pa je i plasman u nokaut fazu pod znakom pitanja.

Italijani će u posljednjem kolu igrati protiv Hrvatske koja nakon dva kola ima jedan bod te će i Vatrenim biti potreban trijumf ukoliko žele da preskoče grupu.

Legendarni Francesco Totti je bio poprilično oštar prema Italijanima u izjavi te je kazao da protiv Hrvata moraju okrenuti stranicu kako znaju i umiju.

Bivši kapiten Rome je kazao kako i Italijani sada nemaju igrača svjetske klase te je dodao da ga do sada nije impresionirao niti jedan od članova Azzurra.

"Protiv Hrvatske odmah moraju okrenuti stranicu. Španija je bila perfektna, dok mi nismo bili Italija kakva se očekuje. Sada se samo računa prolazak dalje", počeo je Totti te nastavio:

Oglasi

"Ne možemo porediti Španiju i Italiju, oni imaju tri, četiri vrhunska igrača koji prave razliku. Postoje utakmice kada za nogom polazi sve ili ništa. Odmah treba okrenuti stranicu i suprostaviti se Hrvatskoj."

"Niti jedan igrač me nije posebno impresionirao. Ima uspona i padova, ali se nije izdvojilo niti jedno ime. Nadam se da će protiv Hrvatske odigrati veliku utakmicu."

Inače, nakon subotnjeg treninga Luciano Spalletti je dobio poprilično lošu vijest pošto je ostao bez jednog od najboljih i najvažnijih igrača u timu.

U duelu sa Španijom povrijedio se Federico Dimarco. Lijevi bek nije trenirao dva dana uoči susreta sa Hrvatima te izvještaji s Apenina govore da neće igrati protiv Vatrenih.

Podsjećanja radi, utakmica Hrvatska - Italija igra se u ponedjeljak od 21 sat.

Top Komentari

DDG
Vidi genijalca i naslova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi